in ,

Trombitás Kristóf: az akkugyár megépül és örülni fogsz neki

Könnyű felismerni a provokátorokat, csak meg kell nézni, mi nem tetszett nekik az elmúlt években.

„Tudják, a pofátlanság, ami igazán lenyűgöz ebben a történetben. Az a mindenen átívelő, hazug pofátlanság, ahogy a debreceni beruházás ellenzői igyekeznek úgy előadni a történetüket, mintha ez a jó és gonosz közötti összecsapás volna, miközben semmi egyéb, csak egy újabb felvonása a balosok van sapka-nincs sapka játékának.

Ez tudniillik úgy működik, hogy a magyar kormány természetesen hibássá tehető, ha nem érkeznek az országba komoly beruházások, hiszen ugyanezen kormány fasiszta, kirekesztő politikája elüldözi innen az itt éppen lábukat megvetni szándékozó, délceg multikat. Aztán a kormány hibás azért, mert xenofób hangulatkeltések zajlanak hazánkban évek óta, de a kormány hibás azért, mert ezek a gyanús kínaiak mindenféle milliárdos bizniszeket hajtanának itt végre, ráadásul lehet, hogy vendégmunkásokat is hoznak.

A kormány természetesen hibás azért, mert Európa összeszerelő üzeme lettünk és az autógyártás azon ága, amit példának okáért a Mercedes, az Audi vagy majd a BMW tesz, a koszos, bűzös, szén-monoxidos múlt terméke, de egyebekben a kormány hibás azért, hogy akkumulátorgyárat tesz az országba, ami kiszolgálja majd az elektromos autók igényeit is. Látják, ugye? Könnyű felismerni a provokátorokat, csak azt kell megnézni, hogy mi nem tetszett nekik az elmúlt években. És ha azt látjuk, mint egyes debreceni bértüntetők vagy politikusok esetében, akiknek semmi és annak az ellenkezője sem tetszett, akkor joggal tehetjük fel a kérdést: biztos, hogy a legjobbat akarják?

Ne értsenek félre, én a jóhiszemű, megtévesztett debreceni polgárok aggodalmát is megértem. Sőt, abban is egészen biztos vagyok, hogy a városban utcára vitt pár száz ember jelentős részét is bepalizták, valami félreértett, lokálpatrióta maszlaggal leöntött dumával. Nyilván, mindenki allergiás arra, hogy mit építenek fel a városában, mindannyian szeretnénk tenni azért, hogy a környezetet a lehető legkevésbé romboljuk és így tovább, és így tovább. Csakhogy, van itt pár érdekes dolog. Felkészültek? Elsőként is, akármennyire is rosszul esik majd ez a különleges egyéniséggel rendelkező embereknek, a nemzetgazdaságot jelentősen befolyásoló beruházások ügyében, amelyek egyébként az uniós szabályozások mindegyikének megfelelnek – ez alap -, nem tartunk ügydöntő népszavazást. Sem helyit, sem országosat. Ennek egészen egyszerűen az az oka, hogy az emberek tömegesen mindig megszédíthetőek, ha éppen hisztériára lehet felhívni a sokaság erre fogékony részét. Olyankor persze egyenként mindenki Jézust mondana, de a végén a tömeg hangja mégiscsak hajlamos Barabbást visszhangozni. Nem tartják ezt egyesek demokratikusnak?”

 

Trombitás Kristóf

 

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Jeszenszky a tapsról – Ezek tényleg ugyanazok – Mert kik is voltak azok, akik mindig figyelték, nyilvántartották, hogy kitől mekkora vastapsot kap a nagyvezér?

Elmondjuk, hogy mi lesz ott, ahol nem épül meg az akkugyár – A debreceniek nem így viselkednek, ők nem primitívek – Nem ők tüntettek