in ,

Trombitás Kristóf a széthulló Jobbikról: komoly meló volt tönkretenni a Jobbikot, de sikerült

Az ember elgondolkozik rajta, hogy valóban van-e még annyi a Jobbik sztorijában, hogy arról cikket írjon.

„Az ember elgondolkozik rajta, hogy valóban van-e még annyi a Jobbik sztorijában, hogy arról cikket írjon. A halottat mégsem illik rugdosni, bár ilyen kvalitású halottat mégis kellemes vegzálni. Hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy különösen az elmúlt évek folyamataival – amit betetézett a választási kudarc – a Jobbik tönkretette saját magát. Szavazóit elvesztette, integritása megszűnt, tehetségtelen, másod- és harmadvonalbeli emberek irányítják vagy inkább próbálják irányítani a ezt a gazdasági szervezetet, amit pártnak csúfolnak. Ám valamelyest mégis érdemes velük foglalkozni, egyetlen oknál fogva: náluk tényleg a legrosszabb feltételezések elképzelése befedi a valóságot.

Történt ugyanis nem olyan régen, hogy sajtóértesülésekre hivatkozva a jobboldali médiumok megírták, a Jobbik legutóbbi elnökségi ülésén a párt friss alelnökének, Potocskáné Kőrösi Anita vezetésével egyfajta puccsot kíséreltek meg Jakab Péter ellen. Sőt, sokkal inkább Molnár Enikővel szemben, aki belső források alapján minden eddiginél nagyobb hatalomra tett szert és de facto kimondatott, hogy Jakab Péteren keresztül irányítja a pártot.

Potocskáné és társai egyszerűen azt szerették volna elérni, hogy Molnár többletjogosítványai megszűnésre kerüljenek, például a jövőben ne vehessen részt az elnökség ülésein. Lássuk be, nem olyan egetverően komoly és kritikus kérések ezek. Elvégre az elnökség ülésein alapvetően azoknak van ott a helye, akik a döntéseket hozzák, lásd még egyszer, elnökség. Erre reagálva – így a sajtóhírek – Molnár feldúltan távozott a teremből és kisvártatva ezt tette Jakab Péter is.

Eddig az értesülések. Ezek a bizonyos értesülések ugye lehetnek ilyenek, meg lehetnek olyanok is, de közös ismertetőjelük, hogy ameddig az ügy valamelyik szereplője nem reagál rá, addig jobb, ha csak feltételezéseknek tekintjük őket. És ekkor robbant a bomba. Vagyis nem sokkal később. Jakab Péter pár napja a közösségi oldalán jelentette be, hogy Potocskáné pártból való kizárását kezdeményezte az etikai bizottságnál – ezt egyébként a pártelnökkel szemben pedig a dunakeszi csoport elnöke tette meg -, illetve fel is jelentette különféle gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt.”

 

– írja Trombitás Kristóf.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Agyhalál: a választás eredményét benéző Pulai cége több mint 60 milliót kaszált 2021-ben

Isten barma: Maki Zaj felszámolná a védőnői hálózatot – Szerinte nem csinálnak semmit, csak kávézgatnak