in , ,

Trianon 100 – Fantasztikus beszédet tartott Kövér László a parlamentben – Videó

Trianon nem csak történelmi múlt, hanem velünk együttélő folyamatos jelen is

Kövér László az Országgyűlés elnöke megtartotta a beszédét az Országgyűlés emlékülésén a Parlamentben.
Íme a videó:

 

Kövér László beszédét azzal kezdte, hogy a nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat elfogadását három okból javasolja képviselőtársaival együtt. E három ok a múltban, a jelenben és a jövőben rejlik, hiszen Trianon nem csak történelmi múlt, hanem velünk együttélő folyamatos jelen és akár megismétlődő jövővé is válhat. Mindaddig amíg a Kárpát-medencében élő külhoni magyarságnak létküzdelmet kell vívnia azért, hogy megőrizhesse anyanyelvét, kultúráját és szülőföldjének otthonosságát, a trianoni döntés nem egy lezárt fejezet, hanem a magyar nemzetet érintő, velünk együttélő jelenbeli létkérdés – mondta. A magyar jövő csak akkor lehet biztonságos, ha minden jelen és jövőbeli magyar nemzedék a trianoni történetből tanulva a saját szívébe és eszébe vési, hogy mindig csak az lehet az övé, amit meg tud védeni. Aki fel sem ismerve a veszélyt tudatlanságból, kényelmét óvva restségből vagy gyávaságból nem kész és nem képes megvédeni azt, ami a sajátja, az elfogja azt veszíteni. Melyek azok a tanulságok, amelyeket a trianoni diktátum kapcsán mindenképpen célszerű levonnunk? – kérdezte. Kövér László az Országgyűlés figyelmébe ezután három tanulságot ajánlott:

 

„A magyar nemzet nem létezik, csak magyar urak vannak. A krónikások szerint többek között ezt mondta 1920-ban Franciaország képviselője a trianoni döntést előkészítő béketárgyalásokon és ezzel azon legvérmesebb forgatókönyveket akarta megvalósulni segíteni, amelyek szerint az első világháborús győztesek Budapestet városállammá alakították volna és a vesztes Magyarország teljes területét – tehát a megmaradt egyharmadnyi területet is úgy osztották volna szét – a szomszédos országok között, ahogyan azt a kétharmadnyi résszel is tették. Akit ki akarnak fosztani és fel akarnak számolni, annak először a puszta létét kell kétségbe vonni, az önazonosságát kell szétzilálni. Ez a nemzettagadás indítéka és lényege. Így volt egykor és így van ez ma is, a különbség csak annyi, hogy száz esztendővel ezelőtt csak a magyar nemzet létét vonták kétségbe a korabeli győztesek, napjainkban pedig azok, akik kellően erőseknek és örök győzteseknek képzelik magukat Európa valamennyi nemzetének a létét kétségbe vonják. Ezek az államhatárokon és földrészeken átívelő gazdasági és politikai érdekcsoportok mára a francia, a német, a román, a szlovák, a szerb vagy bármely más európai nemzet létjogosultságát is megkérdőjelezhetőnek gondolják. Azért teszik ezt, mert szükségük van Európa erőforrásaira, mert pénzügyileg végzetesen el akarják adósítani, gazdaságilag maguk alá akarják gyűrni, kulturálisan és technológiailag gyarmatosítani, politikailag pedig teljesen uralni akarják Európát. (…)”

– mondta Kövér László.

 

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Tízezrek nézik a videót – Így fenyegetik, sértegetik és támadják a magyarokat a balliberális politikusok és megmondóembereik

100 esztendő nem a világ, éljen a magyar szabadság – Videó