in ,

Ez ma az EU – Transznemű Belgium egyik új miniszterelnök-helyettese

Összesen 15 miniszter és 5 államtitkár alkotja a kormányt, fele-fele arányban férfiak és nők, 10-10 flamand és frankofón.

Különleges koalíciós kormány alakult Belgiumban: négy különböző politikai pólus képviselteti magát benne, és az egyik kormányfő-helyettes nyíltan transznemű: Petra de Sutter európai parlamenti képviselőt közigazgatásért felelős miniszternek és kormányfőhelyettesnek nevezték ki. Belgiumot a tavalyi májusi választások óta ügyvezető kormány vezette, először Charles Michellel az élén, majd mikor a politikus lett az Európai Tanács elnöke, Sophie Wilmés vette át a helyét. Most megalakult a koalíciós kormány, a tagok csütörtökön letették hivatali esküjüket Fülöp belga király előtt – írta meg a Transindex.

 

 

Ursula von der Leyen is gratulált

A miniszterelnök a flamand liberális Alexander de Croo lett, aki nem meglepő, hogy a nemek arányát tekintve kiegyensúlyozott kormányt alakított: egy könyvet is írt, melynek címe magyarul „A nők kora, ezért szabadítja fel a férfiakat is a feminizmus”. A koalíciót a flamand és a vallon liberális, szocialista és zöld pártok, a flamand kereszténydemokrata párttal összefogva alkotják. A belga sajtóban ezért nevezték el Vivaldi-koalíciónak a Négy évszakra utalva. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetben gratulált az új miniszterelnöknek, angolul, franciául és flamandul.

Várom a közös munkát és szoros együttműködést az európai ügyek előmozdítása érdekében” 

– írta.

Forrás: Mandiner

(vadhajtasok.hu, mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Timkó Eszter a botrányos mesekönyvvel szemben társadalmi ellenállásra szólított fel! + Tüntetések is lesznek – Videó

A Walter Reed katonai kórházba szállították Donald Trumpot – Jobbulást kívánunk!