in

Tragikus a helyzet: MŰTÜDŐ MENTHETI MEG A KORONAVÍRUSOS CSOLLÁNY SZILVESZTER ÉLETÉT

Az 51 éves egykori tornászt, Csollány Szilvesztert december 3-án tüdőgyulladással szállították kórházba és lélegeztetőgépre került.

Az 51 éves egykori tornászt, Csollány Szilvesztert december 3-án tüdőgyulladással szállították kórházba és lélegeztetőgépre került. A Blikk információi szerint egy modern eljárásnak köszönhetően menthetik meg az orvosok az életét.

Csollány Szilveszterről továbbra sem árult el részleteket a családja, de az olimpiai bajnok tornász állapota súlyos. A Blikk megírta, hogy létezik egy olyan különleges lélegeztetőgép, amellyel a fiatalabb, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket tarthatják életben. Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció tulajdonképpen egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását.

Ez a beavatkozás nagyon megterhelő, hiszen a szerkezet folyamatosan forgatja a beteg vérét, átvéve a tüdő és a szív szerepét. Idősebb páciensnél nem is alkalmazható” –magyarázta egy szakorvos.

Fontos kiemelni, hogy a lélegeztetőgép nem gyógyítja a koronavírus-fertőzést, csak az életfunkciókat tartja fenn. A szakorvos azt is elárulta, hogy az ECMO-kezelésekkel a tüdőgyulladás gyógyulása jóval tovább elhúzódhat, mint egyéb esetekben, tehát egy hét helyett akártöbb hónapról is szó lehet. 

A magyar sportélet egy emberként szurkol Csollány Szilveszter állapotáért, bízva abban, hogy az új kezelés majd meggyógyítja a korábbi kiváló sportolót.

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Ezek tudnak élni! Luxusétteremben, félmilliós bor mellett egyeztet Márki-Zay Péter, de az embereknek azt mondja, járjanak kisebb autóval

Bayer Zsolt: Kabul rózsája