in ,

Tragédia. Fájdalmasan fiatalon, elhunyt Benedek Tibor

Meghalt Benedek Tibor – A magyar sport legendája fájdalmasan fiatalon ment el

Elhunyt Benedek Tibor. Megszólalni, írni sem tudunk nagyon. A magyar sport egyik valaha volt legnagyobb legendája mindössze negyvennyolc éves volt. A háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok halálhírét a Magyar Vízilabda Szövetség közölte.

Nehéz megszólalni, nehéz írni. Nagyon. Elment a magyar vízilabda egyik valaha volt legnagyobb klasszisa, Benedek Tibor. A játékos, akire mindenki felnézett, akit mindenki szeretett, aki elsősorban szorgalmának, mentális erejének és persze tehetségének köszönhetően a világ valaha volt legjobb válogatottjának kulcsjátékosa lett.

 

„Benedek, gól!” – hányszor hallottuk? Hányszor néztük csodálatos nyugalmát, felsősarkos lövéseit, hányszor üvöltöttünk örömmámorban a góljait, a vízilabda aranycsapatának góljait ünnepelve?

Mit írjunk a pályafutásáról? Könyveket lehetne megtölteni a sikereivel. Háromszoros olimpiai bajnok. Sorozatban, egymás után. Világ- és Európa-bajnok, sokszoros olasz- és magyar bajnok. Tényleg mindent megnyert, amit meg lehetett. 2012-ben vonult vissza, egy évvel később már szövetségi kapitány volt. Tudtuk, hogy ha valaki, akkor ő remek szakember lesz. Egyénisége, jelleme, keménysége, diplomatikussága, tudása erre mind alkalmassá tette.

Így is volt: már első évében világbajnok lett a válogatottal, de aztán 2016-ban lemondott, miután Rióban “csak” ötödik lett a csapattal. Ez persze csak nálunk “csak”, és főleg az ő csodacsapatuk után. Azóta is a vízilabdáért dolgozott, egészen addig, amíg május elsején visszavonult.

Azóta tudtuk, hogy hatalmas a baj. De erre sem ő, sem mi nem tudtunk felkészülni. Reméltük, hogy legyőzi a halált, ha valaki legyőzi, akkor ő, ha valakik sérthetetlenek, akkor azok ők. Nem. Nem. Nem. Az élet kegyetlen. 

A magyar sport egyik legnagyobb legendáját búcsúztatjuk. Ezt még fel kell dolgoznunk, mert megérteni nem lehet. Hogy egy félisten ilyen fiatalon elmenjen? Itt hagyja családját, szeretteit, barátait és persze minket, szurkolókat. Itt és Olaszországban, és szerte a világban.

Benedek Tibor negyvennyolc éves volt. Sohasem feledjük, de ez semmit sem vesz el a fájdalomból, a veszteségből.

Isten veled, Benedek Tibor!

MG

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

USA! A fotó, ami az egész internetet bejárta! George Floyd életben van?

Ez a pestisracok.hu diadala! A nyilvánosság győzelme a Szegedi Törvényszék elnökének menesztése