in ,

Továbbra sem segít az Európai Unió a létbizonytalanságba sodródott olaszokon

Az olasz kormányfő kijelentette, hogy az utolsó erejéig azért fog küzdeni, hogy az Európai Unió is méltó választ adjon a járvány teremtette kihívásra

Az olasz kormányfő kijelentette, hogy az utolsó erejéig azért fog küzdeni, hogy az Európai Unió is méltó választ adjon a járvány teremtette kihívásra. Giuseppe Conte szombat este bejelentette, hogy az olasz kormány azonnali költségvetési támogatással segíti az élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlásában a munka és bevétel nélkül maradt olasz állampolgárokat.

Négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segítik az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatt anyagilag nehéz helyzetbe jutott olaszokat az élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlásában Giuseppe Conte kormányfő szombat esti bejelentése szerint, amellyel a munka és bevétel nélkül maradtak támogatására kérte a nagyvállalatokat, termelőket is. Az összeget az úgynevezett nemzeti szolidaritási alapból a polgármestereknek utalják át. Ezen kívül a polgári védelem forrásaiból további 400 millió eurót osztanak szét a majdnem nyolcezer olasz város között olyanok számára, akiket “ezzel a bevásárlásban segíthetnek”. Giuseppe Conte miniszterelnök kijelentette: a hetek óta tartó vészhelyzetben vannak olaszok, akik kezdenek anyagi nehézségbe kerülni.

Éreztetni akarjuk az állam konkrét segítségét

– mondta Conte, hangsúlyozva, hogy egész Olaszország “ugyanabban a csónakban evez”, és szolidaritási láncra van szükség. Az olasz kormányfő hozzátette: az utolsó erejéig azért fog küzdeni, hogy az Európai Unió is méltó választ adjon a járvány teremtette kihívásra.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Megható, ahogy a polgárőrök köszönetnyilvánítását fogadta az egészségügyi dolgozó – Videó

Ferencz Orsolya: „Az ellenzék nem a kormánnyal megy szembe, hanem a nemzettel!” – Videó