in ,

Tovább csicskul a Momentum: kilépett a Momentumból Göd polgármestere

Balogh Csaba, Göd polgármestere szerdától függetlenként folytatja politikai munkáját

Balogh Csaba, Göd polgármestere szerdától függetlenként folytatja politikai munkáját – számolt be a 24.hu. A pártból való kilépésének oka az, hogy úgy véli, városvezetői feladatait független polgármesterként jobban el tudja látni.

Balogh Csaba, Göd polgármestere függetlenként folytatja politikai munkáját

– olvasható a Momentum közleményében, amiben a kilépés okaként azt nevezték meg, hogy a városvezető úgy véli, függetlenként jobban el tudja látni feladatait.

A Momentum és Balogh Csaba ügyek mentén továbbra is együtt fognak dolgozni, a két fél a jövőben is szövetségesként tekint egymásra

– írják a Momentum közleményében.

 

Mint portálunk is beszámolt róla, 2020 júniusában kettészakadt az ellenzéki tömb Gödön, miután komoly feszültség alakult ki a Momentum és a DK–LMP–Jobbik képviselői között. A DK azt állította, hogy a birtokukba jutott egy hangfelvétel, amelyben Balogh Csaba arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban. A hangfelvételen a polgármester kijelenti, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni a választást vele közösen megnyerő ellenzéki pártok által jelölt alpolgármesterekkel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni az alpolgármesteri feladatokat. Az általa kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta. A Momentum erre azt válaszolta, hogy a hangfelvétel manipulált, Balogh Csaba pedig nem akarta fideszesre cserélni az alpolgármestereket.

A két és fél perces felvétel lényegi részének szó szerinti leirata:

– Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?

– Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit (Fidesz), Andrejka Zombort (Momentum), Hlavács Juditot (független). Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem, nem a Pintér Gyurit mondjátok.

A gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen. Június 29-én formailag is megszűnt a városban az ellenzéki összefogás, miután a képviselő-testület négy ellenzéki párti tagja bejelentette, hogy új, önálló frakciót alakítanak. A négy képviselő szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket. Balogh Csabát kétszer is felfüggesztették.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

 

Ez fetrengve röhögős: saját mozgalma sem támogatja Márki-Zay pártalapítási terveit

DonáthKacsa is őrjöng az elkaszált népszavazás miatt