in , ,

Történelmi találkozó – Nagyok szövetsége: Orbán-Salvini-Morawiecki találkozó – Videó

Szimbolikus, hogy egy európai reneszánszról szóló együttmükődést éppen Nagycsütörtök napján indítunk el

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel folytatott tárgyalást a Karmelita kolostorban. A HírTV élőben közvetíti Orbán Viktor, Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki közös sajtótájékoztatóját.

„Szimbolikus, hogy egy európai reneszánszról szóló együttmükődést éppen Nagycsütörtök napján indítunk el” – mondta a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a megbeszéllés részleteiről szólva elmondta: „sokat beszéltünk a közös értékeinkről, világos, hogy mi a család, a méltóság és a nemzeti szuverenitás értékeit képviseljük”.

Európai reneszánszt akarunk – jelentette ki a kormányfő.

 

Íme a videó:

 

Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozó Budapesten.

Közzétette: Hír TV – 2021. április 1., csütörtök

 

 

 

 

Mateusz Morawiecki a sajtótájékoztatón elmondta, Európa szét van esve és válaszúthoz érkezett. A lengyel kormányfő hozzátette, szeretnének egy konzervatív, keresztényi alapukon nyugvó alternatívát nyújtani Európa polgárainak. Arról is szólt, a magyar-olasz-lengyel szövetség nyitott mindazok számára, akik hisznek az európai reneszánszban.

Matteo Salvini hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy Európa kijusson a sötétség korszakából, és az eredeti európai értékek, a család ismét visszanyerje megfelelő rangját. Kiemelte, Európa óriási hibát követett el, mikormegtagadta keresztény gyökereit. Hozzátette, elternatívát kell nyújtani a baloldallal szemben, mivel az Európa gyökereit támadja.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Felhívás! Mindenki rögzítse a baloldal halálkampány minden mozzanatát! Lesz mit bemutatni a választási kampányban!

5 hónap kórház, 5 hét lélegeztetőgép, 1 hét intenzív osztály – Kiengedték a kórházból a KDNP-s képviselőt, Aradszki Andrást – Videó