in , ,

Történelmi győzelem Szerbiában! Orbán szövetségese nyert – Orbán Viktor is gratulált Vucicnak, történelmi sikert ért el a VMSZ – Videó

A vajdasági tartományi parlamenti választáson is az országoshoz hasonlóan a Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a szavazatok több mint felét

A vajdasági tartományi parlamenti választáson is az országoshoz hasonlóan a Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a szavazatok több mint felét – közölte a Vajdasági RTV a honlapján. Pásztor István szerint történelmi eredményt ért el a VMSZ. Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek és Pásztor Istvánnak, a VMSZ vezetőjének.

 

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek a Szerb Haladó Párt parlamenti, tartományi és helyi önkormányzati választásokon elért történelmi sikeréhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

„Az elmúlt években Szerbia az Ön bátor vezetésével bebizonyította, hogy nem csupán képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal, de készen áll arra, hogy Közép-Európa országaival együtt nyertese legyen az előttünk álló évtizednek. Meggyőződésem hogy az Önök sikeres kormányzása minden alapot megteremtett ahhoz, hogy Szerbia a négyéves parlamenti ciklus végére az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon”

– fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök biztosította Vucicot, hogy Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellett, melynek szellemében a szerb kormány megalakulását követően készen állnak a hatodik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó megrendezésére.

A vajdasági magyarok választási sikere az egész nemzetnek szóló üzenet

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének, Pásztor Istvánnak írt levelében méltatta a szerbiai magyar közösség választási sikerét.

A miniszterelnök úgy fogalmazott:

nagy örömmel értesült arról, hogy a vajdasági magyarok a vasárnapi parlamenti választáson újra megmutatták, hisznek az összefogás erejében, és nem félnek saját kezükbe venni a sorsukat. Hozzátette: ha a reménykeltő előrejelzések beigazolódnak, mostantól kétszer annyi magyar képviselő lehet a szerb parlamentben, tartományi szinten a Vajdasági Magyar Szövetség lett a harmadik legerősebb párt, és jó néhány, nemzetünk számára kiemelten fontos település élére kerülhet magyar polgármester.

Orbán Viktor szerint aligha kétséges, hogy ez az eredmény az egész nemzetnek szóló üzenet is, amelynek értékét tovább növeli, hogy ezt a sikert az elmúlt évek kemény és kitartó munkája alapozta meg.

(hirtv.hu nyomán)

 

Oszd meg másokkal is!

Agyhalál – Megfenyegette a Fideszt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes – Videó

Brávó! A nyár kellős közepén a Momentum bezárta Göd termálfürdőjét!