in ,

Tombol a „demokrácia” Kanadában: a kanadai kormány befagyasztja a tiltakozó kamionosok és demonstrálók számláit – Videó

Országos szükségállapotot hirdetett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az ország több pontján felbukkanó korlátozásellenes kamionos blokádok és demonstrációk miatt – adta hírül az Euronews.

Erre az intézkedésre, amely alkotmányos jogokat felülíró rendkívüli jogköröket biztosít a kormánynak a tiltakozások felszámolásában, még soha nem került sor Kanadában – emlékeztetett a lap. 

 

 

„Egyértelmű leszek: az intézkedések köre korlátozott, földrajzilag célzott, ésszerű és arányos lesz azokkal a fenyegetésekkel, amelyek miatt meghozzuk őket. Arról van szó, hogy megvédjük a kanadaiakat, a kanadaiak munkahelyeit és viszaállítjuk a bizalmat a közintézményekben” – nyilatkozta Justin Trudeau.

A három hete az Egyesült Államokba ingázó kamionosok kötelező oltása elleni tiltakozásként indult az úgynevezett Szabadság-konvoj nevű demonstráció, mely hamarosan általános korlátozásellenes, majd kormányellenes tiltakozássá dagadt.

Hétfőn megtisztították az amerikai Detroitot a kanadai Windsorral összekötő Ambassador hídat, amelyet a kamionosok egy hétre lezártak.

A járványügyi korlátozások ellen tiltakozó kamionosok továbbra is megszállva tartják Ottawát. A kormányon egyre nagyobb volt a nyomás, hogy tegyen valamit a főváros életét megkeserítő tüntetők ellen. A szükségállapot akár a hadsereg bevetését is megengedné, de inkább olyan intézkedésekről esik szó, mint a demonstrálók bankszámláinak. A demonstráció sorozat hatalmas gazdasági károkat okozott Kanadában – emlékeztetett az Euronews.

(mandiner.hu)

Add tovább!

Róna Péter lett a Moslék államfő-jelöltje – Nagyon jó választás! Nagyon nem mindegy, hogy ki nem lesz államfő!

Minden korábbinál hosszabb asztalt villantott Putyin