in ,

The Guardian: Orbán Viktor az európai jobboldal új vezetője

Az európai jobboldal új vezetőjének nevezte Orbán Viktort a baloldali The Guardian szerzője

Az európai jobboldal új vezetőjének nevezte Orbán Viktort a baloldali The Guardian szerzője, de bírálta is a magyar kormányfőt, illetve Daniel Kawczynskit. A Spectatorban Yoram Hazony válaszolt a kritikákra.

Guardianben Nick Cohen írásában odáig is eljutott, hogy szerinte a kereszténység ma a „fehér ember” szinonimája, és hamis Orbán kereszténységet védő politikája, miközben hazánkban az aktívan templomba járók aránya alig 15%. Kirohanásába Roger Scrutont is beleszövi, a konzervatív filozófusnak szerinte nem lett volna szabad átvennie Orbántól az elismerést halála előtt.

Cohen támadja a múlt heti római konferenciát is, ahol Orbán Viktor is felszólalt.

Nick Cohen cikkében arra is rámutat, hogy Orbán Viktor a jobboldal új vezetőjévé nőtte ki magát Európában.

Spectator hasábjain látott napvilágot Yoram Hazony válaszcikke, aki rámutat arra, hogy a baloldali hisztéria ellenére igenis van létjoga Orbán Viktorral és Daniel Kawczynskival tárgyalni, az ő érdekfeszítő gondolataikat meghallgatni Európa jövőjéről. Hazony kiemeli, hogy a nyugati balos sajtó minden alapot nélkülözve szélsőjobboldalizza a konzervatív politikusokat. Tiltakozik az ellen is, hogy Orbánt és a konferencia többi résztvevőjét, illetve szervezőit antiszemitizmussal, rasszizmussal vagy homofóbiával vádolják, árnyalt gondolkodásra szólítva fel a bírálókat.

A szerző a konferenciát és Orbánékat ért kritikákat a PC-kultúra megfélemlítési kísérletének nevezi.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Maga a TEK tette helyre a hazudós Index.hu-t! Íme a TEK közleménye!

Újabb támogatás a NAT-nak! A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet is támogatja a NAT-ot!