in , ,

Teszkós Napóleon – Katasztrofálisan alacsony Macron népszerűsége

A legfrissebb felmérések szerint a francia elnökben a franciák 71 százaléka (!) nem bízik

Emmanuel Macron továbbra is képtelen megállítani népszerűségének zuhanását. A franciák mindössze 26 százaléka nyilatkozott elismerően róla – derül ki egy szerdán közzétett közvélemény-kutatásból.

Egy hónap alatt négy százalékpontot esett Macron népszerűsége, ami nagyban annak a kormányátalakításnak köszönhető, amelytől pont ellentétes hatást várt a francia elnök.

Mint ismert, az egykori belügyminiszter, Gerard Collomb október elején jelentette be távozását a francia kormányból. Collomb távozása már csak azért is volt szerencsétlen a francia elnök számára, mert Macron fontos politikai szövetségese volt a belügyminiszter. Ez az esemény pedig kicsit sem segített azon, hogy Nicolas Hulot televíziós személyiség alig néhány héttel azelőtt mondott le a környezetvédelmi tárca irányításáról. Hulot volt a Macron-kormány legnépszerűbb tagja, így a két politikus távozása értelemszerűen igencsak megtépázta Macron népszerűségi mutatóit.

A franciák 71 százaléka nem bízik Macronban, és ez olyan rossz adat, hogy a Politico szerint több bizalmasa is azt tanácsolta már a francia elnöknek, hogy inkább pihenjen pár napot.

Már napok óta azt tanácsolják neki a barátai, hogy pihenjen, aludjon egyet és figyeljen az étkezésére”

– nyilatkozta egy francia kormányszóvivő.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agybaj – A Mérce.hu szerint egy kis időre jobb hely lett Magyarország Tisza István meggyilkolásával

Hivatalos: a román az egyik legbeképzeltebb nép Európában