in

Tessék a libsik orra alá dörgölni – Teljes a biciklis kapcsolat a pesti belváros és az Árpád-híd között

A Duna-part egyik elhanyagolt részét tette gyalogos és kerékpárosbarát területté a Colas Alterra.

A Duna-part egyik elhanyagolt részét tette gyalogos és kerékpárosbarát területté a Colas Alterra.

 

Budapesten átadták a Colas Alterra Zrt. által kivitelezett Moszkva sétányt, amely közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot biztosít a XIII. kerület és a belváros között.

A Margit-hídtól az Árpád-hídig tekerhetünk

A Moszkva sétány a pesti Duna-part kedvező fekvésű, de eddig kihasználatlan szakasza, a Dráva utca és az Árpád híd között húzódik. A fejlesztés kapcsolódik a már korábban átadott beruházáshoz, amiben a Dráva utcától a Margit-híd között jött létre ugyanilyen sétány a Penta kivitelezésében.

A most átadott sétányon egy 7 méter széles gyalog- és kerékpárút jött létre 1150 méteren, illetve a sétány melletti zöld területeket is rendezték.

Jöhet a köztéri ingyen wifi

Mindezek mellett egyedi tervezésű utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, s megkezdték a közvilágítás és az úgynevezett smart city (intelligens város) megoldások előkészítését is.

A sétányra úgynevezett okos pontokká alakítható új közvilágítási oszlopokat is tettek, így adottá váltak a feltételei az ingyenes közterületi wifi-szolgáltatás beindításának. A korszerű lámpaoszlopokra energiatakarékos, környezetbarát LED-lámpatesteket szereltek fel.

(magyarepitok.hu)

Kis liberális médiahazugságok – RTL-től a HVG-ig

„A Debreceni Református Kollégium a nemzet megmaradásának fontos záloga”