in , ,

Terrortámadás történhetett – 2 db F16-os felrobbant – Brüsszel balesetnek álcázza – Napokig hallgattak róla

Ekkora kamut! Persze, takarítás közben baleset történt, mi?

Most kivételesen HVG.hu-t idézünk:

 

Fotók: Bütykölni kezdte a szerelő a vadászgépet, rommá lőtt vele egy F–16-ost

Minden bizonnyal a legrosszabb rémálma teljesült annak a karbantartónak, aki a múlt héten okozott komoly balesetet a belgiumi Florennes-ben található légibázison. Az illetőnek sikerült megsemmisítenie egy F16-os vadászgépet, egy másikat megrongálnia, miközben két másik karbantartó is megsérült.

 

 

Az Avio News beszámolója szerint az eset még október 11-én történt, ám azt csak néhány nappal később rakták össze, hogy végül is mi is történhetett. Ezek alapján úgy néz ki, hogy a karbantartó a munkálat során véletlenül aktiválta az F–16-os vadászgép 20mm-es Vulcano gépágyúját, amivel sikerült rommá lőni egy, a repülőtéren álló F–16-ost. Mivel a gépet nem sokkal korábban tankolták meg, az üzemanyag berobbant, a gép pedig teljesen kiégett.

A robbanástól egy közelben álló másik repülőgép is megrongálódott, a balesetben pedig két másik karbantartó hallása sérült meg.

A belga Védelmi Minisztérium közlése szerint a két karbantartót a helyszínen ellátták, az ügyben pedig vizsgálatot indítottak.

 

 

EDDIG A HÍR A HVG.HU-ról.

 

 

 

EMBEREK! Ezt tényleg beveszi valaki? Tényleg ennyire hülyének nézik az európaiakat ott Brüsszelben?
Odamegy egy takarító / karbantartó, és portörölgetés közben felnyitja a fülkét, letörli a port a műszerfalról, és véletlenül bekapcsolja a Vulcan gépágyút! HÁT PERSZE!

 

Egy Vulcan gépágyút használat előtt többféle módon ki kell biztosítani, teljességgel elképzelhetetlen, hogy „nagy portörölgetés” közben valaki bekapcsolná. Nem úgy van az, hogy Béla odamegy takarítani, és véletlenül megnyom egy gombot.

 

Nekünk van egy másik verziónk: az elkövetők fogtak egy drónt, és megnövelt hatótávú (akár 2 km is), bombával felszerelt drónnal / drónokkal telibekapták a szabadban parkoló F-16-osokat. Csak hát ciki lenne beismerni, hogy megint terrortámadás történt.

Mindez természetesen feltételezés, de a takarítós sztori annyira nevetséges, hogy kilóg a lóláb.

mindenszo.hu

Úgy tűnik, hogy az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Apáti Bence – Százötven fős gigatüntetés a Kossuth téren