in ,

Terézváros új vagyonkezelője konkrétan egy tolvaj gazember – 26 milliárdot tüntetett el

Vagyonkezelőnek született

Maga Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, már csak azért is, mert egyedül őt jelölte Soproni Tamás polgármester, aki szerint Bodnár „a legtisztább kezű szakember hírében áll”.

Máriám! Ki ez a Bodnár Zoltán? Hősünk az MSZMP KB pénzügyi szakértőjeként lépett színre anno, majd bankárnak állt. Volt MNB-alelnök, dolgozott a CIB Banknál, a Konzumbanknál, tagja volt a Malév igazgatóságának. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t igazgatta – itt milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely ugyan autópályát nem épített ebből, viszont odaadta fialtatni a pénzt a legendás Kulcsár Attilának. (El lehet képzelni.) A Gyurcsány-kormány idején Bodnárt már az állami Eximbank élén találjuk, ahol mesés fizetésért sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját. Azért adott több tíz milliárd forint hitelt zavaros offshore brigádoknak, hogy azok egy magyar építőipari céggel Moszkvában plázát építsenek. Nevezettek, miután a pénzt felvették, végelszámolással megszűntek, majd eltűntek. (A Bodnáréknak garanciát adó kazah bank elnöke külföldre porolt, ugyanis odahaza csalás miatt körözték, végül Franciaországban került tömlöcbe.) Az ügyben jelenleg is nyomoznak, az állam (az adófizetők) kára a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint 27 milliárd forint körül lehet.)

A „legtisztább kezű szakember hírében álló” Bodnár Zoltán legutóbb 2014-ben szerepelt rivaldafényben, amikor a Fodor-féle liberális párt színeiben főpolgármester-jelöltként mérette meg magát – 2,1 százalékkal tök utolsó lett. A Jóisten is terézvárosi vagyonkezelőnek teremtette.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Retardáltak

Ákos: „Az árkokat betemetni nem lehet..” – Videó