in ,

TÉNY! Koronavírus-vakcina: Magyarország mindenkit megelőzött az EU-ban

Németország, Magyarország és Szlovákia az Európai Bizottság által összeállított tervnél egy nappal korábban kezdte meg a koronavírus elleni oltást

Németország, Magyarország és Szlovákia az Európai Bizottság által összeállított tervnél egy nappal korábban kezdte meg a koronavírus elleni oltást – hívta fel a figyelmet több külföldi sajtótermék is. A hírek időrendje alapján Magyarország lehetett az első.
Minden EU-tagállam jelképes, kevesebb mint 10 000 adag vakcinát kapott szombaton a Pfizer/BioNtech oltóanyagából, és a közös EU-s tervek szerint minden országban december 27-én indult volna meg az oltás.  A 450 millió lakosú Európai Unió több mint 2 milliárd adagnyi vakcinára kötött szerződést különböző gyártókkal azzal a céllal, hogy 2021-ben minden felnőttet beoltsanak velük – emlékeztetett a Reuters.

MIUTÁN SOK KRITIKA ÉRTE AZ EU-T AMIATT, HOGY NEM VOLT KÉPES EGYSÉGES FELLÉPÉSRE A KORONAVÍRUS ELLENI KÜZDELEMBEN, ARRA KÍNOSAN ÜGYELTEK AZ EURÓPAI VEZETŐK, HOGY EGYENLŐ HOZZÁFÉRÉST BIZTOSÍTSANAK A TAGÁLLAMOK SZÁMÁRA A VAKCINÁHOZ.

EU-n kívüli országokban, például Nagy-Britanniában, Svájcban és Szerbiában már korábban megkezdődtek az oltások, az EU-ban viszont egységesen a december 27-ei, vasárnapi dátumot tűzték ki erre. Ehhez képest Magyarországon – a hírek időrendje alapján elsőként az EU-ban – már szombaton megkezdődött a beoltás, ugyanakkor nem voltunk egyedül a szombati indulással: a németországi Szász-Anhalt tartományban egy idősotthonban, majd pedig Szlovákiában is már tegnap megkezdődtek az oltások.

Még az egy napos várakozás is túl hosszú – indokolta az oltások megkezdését Tobias Krüger, a halberstadti idősotthon vezetője. A szlovák egészségügyi miniszter pedig szombat délután Facebook-posztjában jelentette be, hogy egy nyitrai kórházban megkezdik az oltásokat – közölte a Euronews.

 

(portfolio.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Kinek is osztott pénzeket az Orbán kormány az év végén? Itt vannak a részletek!

Nem stadion! 2021-re hetvennégy közútfejlesztést hirdetett meg a kormány