in , ,

Teljes lebukás! Megdőlt a „Földközi-tengeren csónakkal átvergődő” migránsok meséje

A Frontex egy felvételt tett közzé, melyen az látható, hogyan is működik az embercsempészet a Földközi-tengeren

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) Facebook-oldalán tett közzé egy videót, melyen az látszik, hogy a migránsokat egy „anyahajó” viszi ki a nyílt tengerre és ültetik át őket az annyiszor látott csónakok egyikébe, mellyel Lampedusa szigete (tehát Olaszország) felé veszik az irányt.

Amikor mind a 81 – legnagyobbrészt Bangladesből, Marokkóból és Líbiából érkezett – bevándorló átszállt a kisebb hajóra, az „anyahajó” leválasztotta azt és dél felé indult.

A csónakra zsúfolt migránsok egy részének még mentőmellény sem jutott.

Az olasz határvédelmi hatóságok együttműködésének köszönhetően a bevándorlókat szállító kisebb hajót az olasz vizeken elfogták, lefoglalták az „anyahajót” is, és hét embert embercsempészet gyanújával letartóztattak. Jelenleg vizsgálják az ügyet.

A kiterjedt embercsempész-hálózatok folyamatosan szállítják a migránsokat, majd otthagyják őket a tenger közepén, hogy a Soros-féle NGO-hajók rájuk találjanak, majd behozzák őket Európába ahelyett, hogy a jóval közelebbi Líbiába vinnék vissza a bajba jutott (láthatjuk, hogyan) emberek csónakjait.

(Tokaji Gergő Máté, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Éljen a multikulti – A kánikula és az eltérő kultúrák találkozásának eredménye: 400-nál is többen verekedtek egy német strandon

Bréking! – Öld meg Orbánt!-felirattal fújtak tele egy magyar buszt Svájcban