in ,

Teljes káosz Karácsony Gergely körül – Karácsony Gergely: Meg akartak puccsolni!

Ezek totál idióták

Két órával azután, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke közös sajtótájékoztatón bejelentette, hogy minden a legnagyobb rendben és pártjaik választási szövetséget kötöttek egymással a 2018-as választásra, Karácsony Gergely a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy sikertelen puccsot kíséreltek meg ellene.

A zuglói városvezető állítását támaszthatja alá, hogy éppen, hogy véget ért a nagy médiaérdeklődés mellett megtartott esemény, Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy nem támogatják Karácsony miniszterelnök-jelöltségét, csak bizonyos feltételekkel. A bukott kormányfő ehhez hozzátette, hogy „lehet olyan szituáció, hogy miniszterelnök-jelölt leszek.” A Fidesz úgy értékelte az újabb balliberális háborúban kialakult erőviszonyokat, hogy „az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány a baloldal igazi vezére.”

Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját követően sikertelen puccsnak értékelte a Mérce munkatársával folytatott háttérbeszélgetésen a 444 tegnapelőtti cikkében kiszivárgott információkat Karácsony Gergely. A következő pontok a legfontosabb elemei az írásnak:

  • A két párt külön listákat állít.
  • Mind a 106 egyéni választókörzetben koordinálnak, azaz mindenütt csak az egyikük állít egyéni jelöltet.
  • Mindkét párt miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lesz, aki egy harmadik párt, a Párbeszéd társelnöke.
  • Karácsony egyik párt listáján sem lesz rajta, és valószínűleg egyéniben sem indul. Ahogy a Párbeszéd sem indul pártként a választáson.

Ezekből csupán a második pont volt igaz, ugyanis az egyéni választókerületeket valóban felosztották egymás között a szocialisták és a Demokratikus Koalíció – 60-46 arányban az előbbi javára. Sajtóértesülések szerint azonban ez sem teljesen így néz ki: az MSZP 60 jelöltje valójában csak 58, mert hozzájuk számolták az Együtt politikusát Szabó Szabolcsot és a független Kész Zoltánt.

A 444 további információi finoman szólva is pontatlanok voltak, persze könnyen előfordulhat, hogy ezzel a portálnak megvoltak a hátsó szándékai. Legalábbis Karácsony Gergely szerint biztosan, hiszen szerinte nincsen olyan helyzet, hogy egy miniszterelnök-jelölt nem szerepel a listán.Ezzel megcáfolta a balliberális blog azon értesülését, hogy nem lesz rajta egyik párt listáján sem.
A háttérbeszélgetésből és a baloldali vezetők sajtótájékoztatójából is kiderült, hogy még közel sem lefutott meccs a közös, vagy külön lista kérdése. A politikus elmondta, hogy a listaállítás technikai határidejéig, februárig azért is fog küzdeni, hogy létrejöjjön a szerinte az ellenzék számára legelőnyösebb közös lista. A Mérce azon kérdésére, hogy nem visz-e el többet a közös lista dilemma fenntartása, az összefogás további lebegtettetése, mint amennyit egy közös lista hozhat, Karácsony azzal válaszolt, hogy nem direktbe próbálja rákényszeríteni erre a pártokat, nem fog a közös listáról beszélni, hanem a közös ország víziójával kampányol a következő hónapokban. Az MSZP továbbra is reménykedik a közös listában, ennek Molnár Gyula, MSZP-elnök is hangot adott tegnap, azonban ettől jelenleg Gyurcsányék határozottan elzárkóznak.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint meg akarták puccsolniFOTÓ: ADRIÁN ZOLTÁN – ORIGO

Gyurcsány bejelentette miniszterelnöki ambícióit: Karácsony Gergely is az útjában áll?

Az egyik legégetőbb kérdésben is tévedett a 444, hiszen közel sem sorakoztak fel egységesen a pártok a zuglói városvezető mögött. Molnár Gyula ugyan magától értetődőnek vette, hogy „Karácsony miniszterelnök-jelöltségét mindenki támogatja, aki részt vesz a megállapodásban”, ezt azonban Gyurcsány Ferenc nem teljesen így gondolja.A bukott kormányfő azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy a DK önálló listával indul 2018-ban, amelyet Gyurcsány vezet, és nem támogat olyan miniszterelnök-jelöltet, aki más listán van – utalva Karácsonyra.A balliberális portál értesülését támasztja alá, hogy a zuglói politikus azt mondta a Mércének, hogy örülne annak, ha a DK elfogadná közös miniszterelnök-jelöltnek, azaz ez egyelőre nem történt meg. Arra a kérdésre, hogy lesz-e DK-val közös kampányeseménye, azt mondta Karácsony, ha hívják megy, de még nem hívták, viszont januárra már teljesen be van telve a naptára. Komoly feszültségre utalnak ezek a sorok a két párt között.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem rejtőzködik többet: szerinte előfordulhat olyan helyzet, hogy miniszterelnök-jelölt legyenFORRÁS: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Gyurcsány Ferenc erre erősen rájátszik, hiszen egyértelműen elmondta politikai motivációit a HVG-nek:lehet olyan szituáció, hogy miniszterelnök-jelölt leszek, végtelenül fiatal vagyok, jól tartom magam.Ehhez hozzátette, hogy „a Gyurcsányok hosszú életűek voltak, abban reménykedem, sokáig jelentek politikai alternatívát annak, amit a Fidesz képvisel”. Kiderült az is, hogy ő fogja a DK listáját vezetni 2018-ban.

Fidesz: Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi vezére

A Fidesz szerint egyértelműen látszik, hogy az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány a baloldal igazi vezére. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója azt írta közleményében, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik egyszer már tönkretették az országot.

A kormánypárti politikus arra emlékeztetett, hogy Gyurcsányék és a szocialisták együtt adósították el Magyarországot, tették tönkre a magyar gazdaságot, duplázták meg a munkanélküliséget, adóztatták agyon a magyar családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat. A politikus hozzátette, hogy Gyurcsányék feladták hazánk gazdasági szuverenitását és hagyták, hogy külföldi gazdasági érdekek érvényesüljenek, miközben a magyar emberek megalázó bérekért dolgoztak és megszorításoktól szenvedtek.
(Bordács Bálint, origo.hu)

 

Ez sem stadion – Jövőre közel 80 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

Stadion helyett – 15 milliárd forintos autóipari beruházást adtak át Móron