in ,

Teljes cumi Pesterzsébeten is – Pesterzsébeten a Momentum kihátrált a Jobbik mögül, és beállt a baloldal jelöltje mögé

A XX. kerületben ma a meglepetések napja van

A XX. kerületben ma a meglepetések napja van: a felek mindegyikét váratlanul érte, hogy helyben a Momentum kihátrált a jobbikos Bencsik János polgármester-jelöltsége mögül, és átpártolt a baloldal jelöltje mögé. Úgy látszik, már nemcsak veszekednek, hanem időközönként meg is lepik egymást a kormányellenes erők.

Tegnap országos körképet adtunk a közvetlenül az önkormányzati választást megelőző ellenzéki veszekedések gócpontjairól, amelyben szerepelt Pesterzsébet is. A városrész azért került bele összeállításunkba, mert itt sem sikerült tető alá hozni a teljes körű ellenzéki megállapodást, ugyanis a Jobbik Bencsik János budapesti elnök személyében külön jelöltet állított. A Momentum beállt mögé, szembe helyezkedve a baloldali blokkal, akik szintén saját aspiránsban gondolkodtak.

Nemcsak veszekednek, hanem meg is lepik egymást

Az ellenzék jelöltje Pesterzsébeten: Balog Róbert – ezen a címen futott be egy közlemény a szocialistáktól, amely a legújabb ellenzéki kommunikációs trendnek megfelelően azt sugallja, hogy sikerült egységbe verődnie a kormányellenes erőknek. Csakhogy a szöveg végén olvasható Balog támogatóinak névsora, amiben kapásból két furcsaság is van:

  1. nincs rajta a Jobbik; és
  2. rajta van a Momentum.

Ez a fentiekből következően azt jelenti, hogy a Momentum kihátrált a jobbikos Bencsik mögül, és átpártolt a balliberálisok jelöltjéhez. 

Úgy tűnik, nemcsak a kívülállókat, hanem a zsidókat listázgatni akaró politikust is váratlanul érte a hír, aki az Azonnalinak nyilatkozva elmondta, meglepetésként hatott rá a bejelentés.

Ez nekem teljesen új információ. Én a Jobbik-Momentum közös polgármesterjelöltjének tekintettem magam eddig a percig – fogalmazott a lapnak.

 

Úgy látszik, ez a meglepetések napja Pesterzsébeten, ugyanis a Momentumot is meglepte valami.

Meg vagyok lepve, hogy meg vannak lepve 

– nyilatkozta Hajnal Miklós, a Momentum országos elnökségének tagja a lapnak, aki elmondta, információja szerint a momentumos Bedő Dávid egyeztetett az illetékes jobbikos tárgyalópartnerrel a héten a kérdésről. Állítása szerint a Bencsiket támogató bejelentésük után a helyi szervezetükkel is egyeztettek a kérdésben, és a többi párttal is, és úgy látták, hogy az ő preferenciájuk Balog Róbert jelöltsége volt, ezért döntöttek úgy, hogy változtatnak a korábbi álláspontjukon.

Bedő Dávid is értetlenkedett a portálnak, ő úgy látja, hogy Pesterzsébet kapcsán volt egy kommunikációs félreértés, ami nem világos számára, hogyan következett be, de meg fogják beszélni az ügyet a Jobbikkal.

A történet érdekessége, hogy Bencsik János jelenleg a Jobbik országgyűlési frakciójának a tagja, így némiképp meglepő, hogy elindulna polgármesterjelöltként. Úgy néz ki, egy újabb jobbikos politikus dobbantana a vesztes sorozatban lévő képviselőcsoportból.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Botrány! Zsarolás miatt nyomoznak a DK nevű szekta ellen! Íme a részletek…

Durván zavarba “gyütt” az ellenzék – Videó