in

Tarlós Karácsonynak: „Hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei?”

Boom a fejbe!

Tarlós István Karácsony Gergely szombati, fővárosi kampánynyitójára reagálva arról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország c. műsorában, hogy az egy negatív kampányt vetített elő a zuglói polgármester részéről.
Ez egy negatív kampányindítás volt, nyilván az is lesz. […]Hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei, hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri. Tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti

– fogalmazott a főpolgármester.

Később Tarlós azt mondta: Karácsony Gergely kampányával az a problémája, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt „nagyon sűrűn nem mond igazat”, nem ismeri a fővárost, az önkormányzatra vonatkozó törvényeket és magát az önkormányzati rendszert, a problémákat sem. Zugló polgármesterként az általa elért eredményekkel kellene kampányolnia, de erről nem esik szó. Közölte: Karácsony azért nem ismeri a főváros helyzetét, mert a fővárosi közgyűlési ülések legalább kétharmadán nem is vett részt. Majd megjegyezte: Karácsony Gergelynek például fogalma sem volt arról, hogy a közgyűlés másfél éve elfogadta Budapest klímastratégiáját.

 

A főpolgármester interjújában kitért a nemzetromboló (ex)SZDSZ-esekre is, kik a mai napig ott lebzselnek Karácsony körül:
Ott sétált izgatottan Horn Gábor, mint egy hegedűtanár, aki tudja bár, hogy a tanítványa botfülű, mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Tarlós István érdekes dolognak nevezte Karácsony Gergely Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármesternél tett látogatását, és arról beszélt, nem tudja, mit írnának az újságok, ha ő egy iszlám országba menne el választási tanácsokat kérni. A korábbi isztambuli városvezetővel, „Erdogan emberével” az MSZP-SZDSZ fővárosi koalíciónak, Karácsony Gergely mostani támogatóinak elég erős együttműködési megállapodása volt, amit nem sokkal a Demszky-éra befejeződése előtt meg is erősítettek. Érdekes módon akkor semmi bajuk nem volt ezzel a dologgal. A főpolgármester közölte: Ekrem Imamoglu (gratulációjára válaszolva) már hetekkel ezelőtt levélben megkereste őt, azt írta, szeretné tovább folytatni a két város között kiépített kapcsolatot és szívesen eljönne Budapestre.

Tarlós István az interjú végén elmondta, folytatják a megkezdett programokat, így a 3-as metró középső szakaszának infrastrukturális rekonstrukcióját, még ebben az évben elkezdik a Lánchíd és környékének felújítását, folytatódnak a BKV nagyarányú járműcseréi, valamint még az ősszel elindul a Blaha Lujza tér felújítása. Folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

(Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az nem gáz, ha nem tudsz gitározni, de akkor legalább ne lépj fel!

Hivatalos: Merkelék nagyot buktak, az AfD előretört