in ,

Tarlós: egyszer lesz Karácsony Gergely utáni időszak is!

Mi tökéletesen előkészítettük a Lánchíd és a Blaha felújítását, a mostani vezetés mégis éveket késlekedve csinálta meg. Interjú.

„Látta már az átadott Blaha Lujza teret?

Csak olvastam róla, látni nem láttam.

Karácsony Gergely több posztjában azt hangsúlyozta, hogy önök csak ígérgettek a Blaha Lujza tér és a Lánchíd tekintetében.

Az biztos, hogy mi tökéletesen előkészítettük a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását, úgyhogy szintén igazságtalan az, hogy a főpolgármester azt mondja, én ezt a két projektet csak ígérgettem. Mi horribilis adóssággal vettük át Demszky Gáboréktól Budapestet. Be kellett fejeznünk a jó esetben is csak félkész négyes metrót, korrigálnunk a kedvezőtlen szerződéseiket, neki kellett állni a hármas metrónak, a kettes metró új szerelvényeit is nekünk kellett végül beszerezni, visszavásároltuk a Demszkyék által előnytelenül eladott vízműveket francia tulajdonból.

Például több mint 400 kilométer gerinccsatornát is építettünk (2002–2010 között nem épült), vagy ott van a Budai Fonódó fejlesztés is. Csináltunk ezekről egy leltárt, hosszú lett… Ráadásul a megörökölt horror BKV-adósságot évekig hurcolni kellett magunkkal. Ennek ellenére tőlünk Karácsony Gergely már 200 milliárd plusszal vehette át a várost. Hol van ma Budapest attól, amikor a mi időnkben Közép-Kelet-Európa legélhetőbb városának minősítették nyugatról?

Meglepte Karácsony Gergely effajta kommunikációja?   

Közeledik a 2024. tavaszi önkormányzati választás. Az, hogy egy politikus építgeti magát, érthető. Az, hogy ehhez milyen módszereket alkalmaz, ízlésbeli kérdés. Nem vagyunk egyformák.”

 

 

(mandiner.hu)

 

Elhunyt a hungarofób, magyarellenes Kertész Ákos

Hoppá! Colt fegyvergyár lesz Magyarországon