in ,

TÁMOGATÁS – A Fidesz-frakció támogatja a szigorított Stop Soros törvényjavaslatot

A Fidesz-frakció támogatni fogja a szigorított Stop Soros törvényjavaslatot, különösen azt, hogy az illegális migráció szervezése bűncselekménnyé váljon – jelentette be Kocsis Máté, hétfőn

A Fidesz-frakció támogatni fogja a szigorított Stop Soros törvényjavaslatot, különösen azt, hogy az illegális migráció szervezése bűncselekménnyé váljon – jelentette be Kocsis Máté, hétfőn.

A múlt héten a kormány megtárgyalta a Stop Soros törvényjavaslatot, melyet kedden be kívánnak nyújtani a parlamentnek. A mai napon a Fidesz-frakció elnöksége is tárgyalt a javaslatról. A Fidesz-frakció támogatni fogja a szigorított Stop Soros törvényjavaslatot, különösen azt, hogy az illegális migráció szervezése bűncselekménnyé váljon – jelentette be Kocsis Máté újságírók előtt.

„A VÁLASZTÓPOLGÁROK TELJESEN EGYÉRTELMŰEN KINYILVÁNÍTOTTÁK AZT AZ ÁLLÁSPONTJUKAT, HOGY NEM AKARJÁK, HOGY MAGYARORSZÁG BEVÁNDORLÓORSZÁG LEGYEN.”

Az április 8-ai választási kampány egyik meghatározó témája az illegális bevándorlás, az azzal kapcsolatos vita volt; és a választópolgárok teljesen egyértelműen kinyilvánították azt az álláspontjukat, hogy nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – emlékeztetett, hozzátéve: ezt a célt segíti elő a Stop Soros törvényjavaslat.

Felhívta a figyelmet arra, a korábbi javaslathoz képest a mostani szigorúbb, mert önálló Btk. tényállás lesz törvénytelen bevándorlás szervezése.

A Fidesz-frakció elnöksége különösen üdvözli a törvénycsomagnak ezt a passzusát, mert ez kellő súlyt ad ahhoz, hogy megfékezhessük az illegális bevándorlás szervezésével kapcsolatos tevékenységeket – tette hozzá a képviselő.

Fotó: fidesz.hu

Kocsis Máté ismertette a javaslat fontosabb elemeit. Elmondta, a törvényjavaslat módosítja a rendőrségről, a menedékjogról, az államhatárról, illetve a szabálysértésekről szóló törvényeket, de ezek alapvetően technikai jellegű módosítások, a törvényjavaslat súlypontja a Btk. módosításában áll, abban, hogy önálló tényállásként jelenik meg a jogellenes bevándorlás elősegítése.

Hozzátette, ezt az követi el, aki szervező tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyan személynek, aki nincs üldözésnek kitéve, vagy közvetlen üldözéstől való félelme nem megalapozott, illetve aki Magyarországra jogellenesen belépő, vagy jogszerűtlenül tartózkodó személynek tartózkodási jogcímet szerez. Ez esetben vétségi alakzatban elzárásra büntetendő 5 és 90 nap közötti időtartamra.

A fideszes politikus a törvényjavaslat kapcsán közölte azt is, amennyiben valaki anyagi eszközöket szolgáltat a jogellenes bevándorlás elősegítéséhez, vagy azt rendszeresen folytatja, illetve vagyoni haszonszerzés miatt vagy többeknek nyújt segítséget, továbbá ha a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül teszi, akkor egy év szabadságvesztéssel büntetendő.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a szervező tevékenység megvalósulhat úgy, hogy határmegfigyelést szervez valaki, információs anyagot készít, terjeszt, vagy erre megbízást ad, illetve a jogellenes bevándorlás szervezésére irányuló hálózatot épít, vagy működtet. Ezen esetekben kitiltásnak is helye van a javaslat alapján – tette hozzá.

(fidesz.hu)

(forrás:www.fidesz.hu)

Szentesi Zöldi László – Legyalulták az Indexet, mint a tököt

Olasz puccs! – A baloldali államfő elintézte, hogy ne legyen Olaszországnak bevándorlásellenes kormánya