in ,

Támadás alatt Magyarország – Elemző: Brüsszel választási fegyvere az OLAF

Az Elios-vizsgálat valódi célpontja ezért Orbán Viktor lehet

Brüsszel választási fegyvere az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) – mondta Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője. Az M1 szombati műsorában hozzátette, valószínűleg nem véletlen, hogy az Elios tevékenységéről szóló OLAF-jelentés röviddel az áprilisi választás előtt szivárgott ki.

A szakértő szerint az Európai Bizottság egyes tagjai mindent elkövetnének a kormányfő leváltásáért, bár tudják, hogy erre idén tavasszal aligha lesz esély.

Az Elios-vizsgálat valódi célpontja ezért Orbán Viktor lehet

-tette hozzá. Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, hogy az Elios-ügyet az ellenzéki pártok ajándékként kapták, mivel azt – saját program híján – fel tudják használni a választási kampányban. Kiemelte ugyanakkor, hogy az OLAF jelentését még nem hozták nyilvánosságra, így nem is lehet pontosan ismerni annak tartalmát.

Elhangzott, egyelőre csak annyit tudni biztosan, hogy a vizsgálat az Elios 2009 és 2014 közötti tevékenységére irányult. A cég 35 városban nyert uniós közvilágítási pályázatot a vizsgált időszakban, de közben változott az irányítási jogot gyakorlók köre.

Forrás: MTI; fotó: hirado.hu
(pestisracok.hu)

A kormány “földön, vízen, levegőben” küzd azért, hogy hazánk ne legyen bevándorlóország

(videó) – Az MSZP így teszi tönkre saját képviselőit is a hatalomért – Hiesz György lemondása