in ,

Támad a csürhe! Hídlezárással akarják kezdeni a tanévet az álpedagógus szervezetek

Kormányellenes hergeléssel és hangulatkeltéssel „készülnek” a tanévre a tanárszervezetek

Hídlezárásokkal, tüntetésekkel és polgári engedetlenséggel is fenyegetnek a tanévkezdés idején baloldali vagy ahhoz szorosan köthető szervezetek. A tanárokat többek között a Tanítanék Mozgalom próbálja a kormány ellen hangolni a szakállamtitkár konstruktív hozzáállását mellőzve.

 

A Tanítanék tevékenységéből és kapcsolataiból úgy látszik, mintha nem mindenáron törekednének a megegyezésre. Képviselői például már a nyár eleje óta azon ügyködnek, hogy a választási kampány idején megkezdett polgári engedetlenséget folytassák és intenzívebb szintre emeljék. Törley elmondása szerint szeretnék a kormányellenes fellépésekbe a szülőket is bevonni, arra való hivatkozással, hogy mozgalmuk a tanítványok érdekében cselekszik. Emellett a szervezet képviselője bizakodását fejezte ki amiatt, hogy az Európai Unió nyomást helyez a kormányra a helyreállítási pénzek visszatartásával, mert szerinte ez kedvezhet a pedagógusoknak.

HÍDLEZÁRÁST TERVEZNEK

Újabb hídlezárással akarja megbénítani Budapest forgalmi dugókkal és lezárásokkal sújtott közlekedését a Diákok a Tanárokért nevű csoport. Képviselőjük, Mihalics Lili azt állította, bár a szerinte pártfüggetlen tüntetést középiskolások szervezik, a pedagógus-szakszervezetek is a demonstrációra fognak telepedni a tanárok rászervezésével. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet a megmozdulással kapcsolatban kijelentette: azért propagálják a diákok tüntetését, hogy minél több pedagógus és közoktatásban dolgozó részvételét fel tudják mutatni. Hiába próbál meg a szakszervezet a függetlenség álcája mögé bújni, már a koronavírus-járvány idején kimutatták foguk fehérjét.

Akkor azt követelték – egyébként jogosan –, hogy a pedagógusokat az oltási rendben előre véve oltsák be arra hivatkozva, hogy ők nagyon sok és viszonylag közeli személyes kapcsolatban vannak más emberekkel. Amikor a kormány elfogadta érvelésüket és teljesítette követelésüket, tovább szidalmazták a kabinetet és hangolták a tanárokat az iskolák nyitása ellen.

(pestisracok.hu)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

You cannot underestimate the power George Soros’ money and institutions have in Poland

Megint a magyarokat dicsérik! Salvini: a magyar családpolitika a követendő példa