in , ,

Szopórolleren a Helsinki Bizottság is! – Nem zúzzák be a nemzeti konzultációt, felsült a Helsinki Bizottság a bíróságon

Elbukott a bíróságon a Soros György támogatásaiból fenntartott Helsinki Bizottság, amely azt szerette volna elérni, hogy zúzzák be a most folyó, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit és töröljék le annak internetes oldalát.

Elbukott a bíróságon a Soros György támogatásaiból fenntartott Helsinki Bizottság, amely azt szerette volna elérni, hogy zúzzák be a most folyó, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit és töröljék le annak internetes oldalát. A szervezet ideiglenes intézkedést kért a Fővárosi Törvényszéktől a konzultációt megszervező Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, ám a bíróság friss döntésével elutasította azt – értesült a PestiSrácok.hu. 
A nemzeti konzultáció 5. kérdése arra vár választ:

„Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást, és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása. Ön támogatja-e a Soros-tervnek ezt a pontját?”

A Helsinki Bizottság ugyanakkor azt állította, soha nem szorgalmazták a „migránsok” vagy „bevándorlók” bűntetteinek enyhébb megítélését, mindig is kiálltak a jogegyenlőség mellett. A szervezet tájékoztatása szerint “a megcsonkított idézet az úgynevezett határzáras bűncselekmények 2015 szeptemberében történt bevezetése előtt született szakmai anyagból való, amely elsősorban a genfi menekültügyi egyezményre támaszkodva bírálta a tervezett rendelkezéseket. Eszerint büntetőjogi eszközöket, különösen a szabadságvesztést csak akkor lehet alkalmazni, ha egy személyt már kiutasítottak, azonban az új szabályozás szerint a menekülők már a határzár megsértésével bűncselekményt követnek el. A kérdőív 5. pontja a Helsinki Bizottságnak egy speciális helyzetre vonatkozó szakmai álláspontját hamisan általános álláspontként definiálja. Ez a hamis látszat sérti a 28 éve működő jogvédő egyesület jó hírnevét”.

 A Helsinki Bizottság azt írja, a magyar állam is velük azonos állásponton volt régebben, és – összhangban a genfi egyezménnyel, amely kifejezetten tiltja a menekültek, menedékkérők szankcionálását a jogellenes belépés miatt – 2015-ig nem büntette a papírok nélkül szabálytalanul érkezőket, amennyiben menedékjogot kértek.

Dömötör Csaba: Felháborító, hogy elvennék az állampolgárok véleménynyilvánítási jogát

Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ugyanakkor felháborító, hogy a Helsinki Bizottság jogi úton próbálja megállítani a nemzeti konzultációt. Dömötör Csaba a szervezet által elindított perről értesülve az MTI-nek úgy fogalmazott:

úgy látszik, hogy a Soros György által támogatott szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgárok ne nyilváníthassanak véleményt a milliárdos terveivel kapcsolatban.

Az államtitkár a Magyar Idők értesülésére reagált, amely szerint a nemzeti konzultáció valamennyi kérdőívének bezúzatását és a kormányzati akció honlapjának lekapcsolását is követeli személyiségi jogaik állítólagos megsértése miatt a Helsinki Bizottság. Dömötör Csaba akkor hangsúlyozta: a kormány nem változtat álláspontján, áll a vita elébe.

PESTISRÁCOK.HU – Vezető kép: Hesinki Bizottság

 

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

Egy fenyegetőző vénember – Utolsó figyelmeztetés: Soros óva intette Magyarországot a gyűlöletkeltéstől

EMBEREK ÉBRESZTŐ! – Ezért kell kitölteni azt a **** Nemzeti Konzultációt!! – Gyilkosok és bűnözők érkeznek a migránsokkal a határhoz