in ,

Szokatlan módon egy magyar színész tette helyre a bolgár származású Dobrev Klárát

Dobrev szuverenitása

Az árnyék miniszterelnökasszonya elirigyelte a kormány szuverenitással kapcsolatos megszólalásait.

Emelte a tétet és legfrissebb videójában most mindannyiunkat szuverénné kenne fel, imígyen:
,,A szociáldemokrata kormány visszaadja a Budapestieknek a szuverenitását, mint ahogy visszaadja a szuverenitását a többi nagyvárosban, kisvárosban vagy falun élő állampolgárnak. Jogunk van eldönteni, hogy a saját lakóhelyünkön hogyan szeretnénk élni.”

Tudomásom szerint az önkormányzatok pártlogótól függetlenül eddig se rohangáltak egyenként Orbán Viktorhoz, hogy engedélyezze a napi ügymeneteik programpontjait, hanem az önkormányzati választáson, az adott város vagy település többségi képviselettel rendelkező, azaz a választást megnyerő pártjának tagjai voltak azok, akik képviselői mandátumuk lejártáig a saját hatáskörükben, a szavazási matek demokratikusságának jegyében intézkedtek és intézkednek a helyi ügyekben.
Nézzünk kicsit Dobrev mondatai mögé. Ha 2024-ben azokban a városokban, ahol nem ők fogják adni a képviselőtestületi többséget, miképpen fogják érvényesíteni a DK-s szuverenítás univerzalitását? Megsúgom, sehogy.

Ráadásul Dobrev külön-külön, az emberek szuverenitásának visszaadásáról hablatyol, ami némi kételyt azért ébreszt bennem demagógiája áthatolhatatlannak látszó ködén keresztül is.
A belső szuverenitás a főhatalom gyakorlásának a képessége. A külső szuverenitás pedig a más államokkal való kapcsolatokban az állam szabad döntéseinek elvitathatatlan joga.
Kedves Dobrev Klára, ön téved, az egyénnek, a közösségnek nem joga annak eldöntése, hogy milyen társadalmi keretek között éljen. Személyes szabadságát bárki gyakorolhatja a közig. határig, de csak az Alkotmány bizonyos keretei között és ez vonatkozik a közösség egészére is.
A napi ügymenetek mikéntjét, mint fentebb említettem, a demokratikus választások jelölik ki, nem pedig a DK-s szociáldemokrata ígérvények, váltók és a Katona József Színház-i beváltható csekkek, ,,ócsított” árú, lekenyerező színházjegyekkel korrumpált kivételezettjeinek elvárt részrehajlása.

Az önrendelkezésnek, mint ahogy az országunknak is, vannak határai.
Kérem ne feszegessen olyan dolgokat, amihez jelenleg annyi köze és joga van, mint bármelyikünknek. Másképp fogalmazva ,,Hagyja a dagadt ruhát másra”, azaz ne ígérgessen felelőtlenül és ne vigye az arra fogékonyakat, ha nem is a padlásra, de sokkal inkább az erdőbe.
2024-ben meg majd visszatérünk megtévesztő felvetésére.
Addig, ha szépen kérhetem: CSIGAVÉR!

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Kamu Geri „munkássága”: budi szelfi, havas szelfi, meg a többi

„Erősebbnek tűnik, mint valaha” – külföldi elismerést kapott az Orbán-kormány + mindenszo.hu kommentár