in ,

Színtiszta gyűlöletkeltés – Kőkemény kommunista beszéd a bolgár tramplitól – Leszámolásra készül, ha kormányra kerül

Egyetlen gazembernek sem biztosítunk szabad elvonulást

 

 

Egyetlen gazembernek sem biztosítunk szabad elvonulást, és senkit sem fogunk a jobboldalnak szánt, rosszul értelmezett politikai gesztusként búcsúzóul kitüntetni.
„A DK miniszterelnök-jelöltjeként már több mint egy hónapja járom az országot megállás nélkül. Voltam 200 ezres városban és 1000 fős községben is. Egy dolog biztosan összeköt benneteket: elszámoltatást akartok. Mert éppen itt van az ideje annak, hogy végre az asztalra csapjunk!

Hogy visszavegyük, ami a miénk, és amit elvettek tőlünk. Hogy számon kérjük azokat a bűnöket, amiket tizenkét éven át elkövettek ellenünk. Hogy visszavegyük azokat az óriásvagyonokat, amiket a mi zsebünkből, a mi kórházainkból, a mi iskoláinkból, a mi nyugdíjunkból, a mi fizetésünkből vettek el. Mi nem fogunk bocsánatot kérni, mi nem fogunk pironkodni. Egyetlen gazembernek sem biztosítunk szabad elvonulást, és senkit sem fogunk a jobboldalnak szánt, rosszul értelmezett politikai gesztusként búcsúzóul kitüntetni.

És igen, ki fogjuk mondani: az az alaptörvény, amit a Fidesz tákolt össze, törvénytelen, mert alkotmányellenes. Ez az alaptörvény az egész Orbán-rendszerrel együtt a kukába fog menni. Miért? Azért, mert egy olyan országot akarok létrehozni miniszterelnökként, ahol soha az életben nem fordulhat elő, hogy valaki a gázszerelőjével, a családtagjaival, a kollégiumi társaival összefogva szétlopja az országot.

Igazságtétel lesz, amelyben a bűnösök, és csakis a bűnösök bűnhődnek. De ehhez nem elég győznünk, tudnunk kell kormányozni is. Csak akkor leszünk képesek igazságot tenni, és megteremteni a társadalmi béke feltételeit. A béke és az igazság egymás édestestvérei, egyik a másik nélkül nem létezhet. Én erre készülök a DK miniszterelnök-jelöltjeként.”

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sajtóklub: Dobrev az igazi gyűlöletkeltő – Videó

Agyhalál – A milliós fizetéssel rendelkező jobbikos Potocskáné panaszkodik a fagyi ára miatt