in

Szikszai: befejezzük a média-rendszerváltást, a PestiSrácokkal verjük le a Gyárfás-emblémát

Megújul az Echo Tv

Szikszai Péterrel, az Echo TV vezérigazgató-helyettesével készített interjút a Magyar Idők, amelyben szó esett a csatorna leköltözéséről, mégpedig az egykori Nap TV épületébe. Szikszai szerint az új Echo Televízió lehet a régi Hír TV, azonban mégis más műfajú csatornát igyekeznek létrehozni, amely célja az események hátterének megvilágítása, elemzése lesz, rengeteg véleményműsorral tarkítva azt. Az igazgató-helyettes megígérte, bár lesznek változások, a homoszexuálisok házasodása mellett továbbra sem fognak kampányolni, és Soros György filantróp énjét sem fogják kidomborítani.

Mint ismert, a megújuló Echo TV a Gyárfás-féle közismerten konzervatív politikusokat ekéző Nap TV épületében kezdi meg működését december 4-én. Szikszai Péter szemében abszolút elégtétel az odaköltözés, úgymond a média-rendszerváltás befejezése.

Tervezzük, hogy a PestiSrácok újságírói ünnepélyesen verik majd le a Nap TV emblémáját az egyik épület homlokzatáról.”

-mondta a vezérigazgató-helyettes, hozzátéve, nem titkolják, hogy egy markáns jobboldali vonalat visznek tovább a jövőben is, azonban felkészültek az ellenzéki sajtó támadásaira, gondolva itt a csatorna “le kormánypropagandázására”.

Nem érne meglepetésként az ellenzéki támadás, hiszen szerintük a Nap TV maga volt a kiegyensúlyozottság. Még akkor sem volt nagy felháborodás, amikor élőnek látszó interjúval falaztak a már Kubában nyaraló Medgyessy Péter miniszterelnöknek. A szocialisták még Kossuth-díjra is felterjesztették a szerkesztőséget, ahol legalább két pártállami ügynökmúltú riporter dolgozhatott.”

Az interjú során szóba került a Fidesz “média-bojkottja”, melyet mostanra már kiterjesztett a Hír TV-re, valamint Simicska több médiumára. Ezzel kapcsolatban Szikszai példaként említette az MSZP-t, akik szintén nem hajlandóak nyilatkozni az Echo TV-nek, sajtótájékoztatókon sem kérdezhetnek tőlük, de ide sorolhatnák újonnan a Jobbikot is, akik állítása szerint több hónapja nem fogadják meghívásaikat.

Szikszai Péter – Fotó: Horváth Péter Gyula

Mint ahogyan azt már korábban megírta portálunk, nem véletlen, hogy a jobboldali újságírók elhagyták a Simicska-terepet, a konzervatív értékrendű kollégák menekülnek a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től egyaránt. A negatív híresztelésekkel ellentétben szó sem volt magas fizetések ígéretével való átcsábításról, ugyanis, ahogyan Szikszai fogalmazott, akik ennek reményében szerződtek volna át, eltévesztették a házszámot. Volt olyan, akik szégyelltek bejárni a Hír TV-be, becsapták őket, hogy nem lesz 180 fokos fordulat, aztán egyik napról a másikra megjelent Alinda és ballib vendégei, Kálmán Olga, de feltette a pontot az i-re Simicska Lajos kijelentése, miszerint „kib…sz” minden orbánistát a szerkesztőségből– mondta a vezérigazgató-helyettes. Lapunknak tett kijelentését még mindig határozottan tartja:

a Magyar Idők lett az új Magyar Nemzet, az Echo TV az új Hír TV, és a Karc FM az új Lánchíd Rádió.”

Ezen kívül ismertette terveiket: nagyon sok véleményműsort indítottak, felvonultatva a legkarakteresebb megmondóembereket Lovas Istvántól Megadja Gáborig, de bőséges platformot nyújtanak a „jobber bloggereknek”, színvonalas publicisztikáik miatt, kiemelten a liberális véleményekkel szemben. Szikszai Péter sajnálattal emlékezett a hosszú éveken keresztül általa szerkesztett Célpont című műsor hajtűkanyarjáról, amely bár korábban egy nívót képviselt, mára pedig ott tart, hogy Veres János, Szilvásy György és Helmeczy László is ott panaszkodik, mennyire meghurcolták őket.

Az interjúban kitértek a megújult látványvilágra, amely Szikszai szerint azért is nagyon fontos, mivel alapvetően beszélgetős, úgynevezett talk-tévét hoztak létre, ami képileg sehol sem túl izgalmas, ezért elhatározták, hogy változtatnak a díszleteken és arculaton, a végeredmény pedig mára önmagáért beszél.

Az épületben öt műterem van, ebből egyelőre hármat használunk, januárban kezdjük tervezni a virtuális díszletet a 4-es stúdióhoz. A 400 négyzetméteres produkciós stúdiónk már elkészült, a képi világa rengeteg variációt rejt, 15 műsort veszünk fel ott, köztük a nálunk a képernyőre visszatérő Jegyes-Tóth Kriszta vitaműsorát, és a már most is nagyon népszerű Sajtóklubot vagy Ba­yer Zsolt új talkshow-ját.”

Szikszai Péter elmondta, bár nézettségben nem állnak rosszul, tekintve, hogy a napi nézőszám négyszerese a tavalyinak, nem minden a nézettség. A hírgenerálást ugyanis legalább annyira fontosnak tartják. Zárszóként csak annyit mondott:

Objektívek vagyunk, mint az RTL, kiegyensúlyozottak, mint az ATV, és pártatlanok, mint a Hír TV. A médiatörvényt mi is betartjuk, de azt ígérhetem, hogy a homoszexuálisok házassága mellett például biztos nem fogunk kampányolni, és nem az Echo TV fogja kidomborítani Soros György filantróp énjét sem.”

Vezető kép: PestiSrácok.hu – Horváth Péter Gyula

 

(pestisracok.hu, Ambrus Petra)

A Szanyit becsicskító Demcsák az RTL-en folytatja – rossz helyre került

A libsik felsírnak – Meredeken emelkednek az itthoni bérek, hamarosan visszajöhetnek a kivándorolt magyarok