in ,

Szijjártó: tegnap sem Brüsszelben, sem Genfben nem bontottak pezsgőt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a kormánypártok világos felhatalmazást és feladatot kaptak a magyar emberektől arra, hogy Magyarországon a jövőben is biztonságban lehessen élni

 

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP nagyarányú győzelme várhatóan a korábbinál is nagyobb felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy az eddigi bevándorláspolitikát képviselje. Erre szükség is lesz, hiszen komoly viták várhatók az ENSZ-ben és az Európai Parlamentben is.

A miniszter elmondta, miután kiderültek a választási eredmények, először a görög külügyminiszter, utána a cseh miniszterelnök magyarul, később a Világgazdasági Fórum elnöke, majd a szlovák gazdasági miniszter gratulált neki.

Ahogy a magyar parlamenti választáson is, úgy az azt megelőző nemzeti parlamenti választások során Európában világosan látszott, hogy mely téma határozta meg, hogy ki melyik oldalán áll. Ez a főkérdés a migráció témája volt Magyarországon, és ugyancsak a migráció témája volt Ausztriában és Olaszországban is. Jól láthatóan mindenhol a bevándorlásellenes pártok kaptak bizalmat, azok a pártok, amelyek világossá tették, hogy a saját állampolgáraik érdekét tekintik elsőnek”

– mondta Szijjártó Péter, aki a jövőben is nagy csatákra számít, amiket meg kell nyerni.

A miniszter szerint New Yorkban el akarják fogadtatni a globális migrációs csomagot, ezen belül azt is, hogy egy ország nem tehet különbséget a saját polgárai és az illegális bevándorlók között, amikor számukra szolgáltatást nyújt.

Genfben majd megpróbálják ránk erőltetni, hogy az illegális határátlépést emberi jogként ismerjük el, Brüsszelben pedig mindent meg fognak tenni azért, hogy az osztrák kormány soros uniós elnöksége előtt elfogadják a kötelező betelepítési kvótát. Tehát tegnap világos felhatalmazást és feladatot kaptunk a magyar emberektől, hogy ebben a három városban ne ismerjünk semmifajta kompromisszumot akkor, amikor a magyar emberek biztonságáról van szó. Ez a felhatalmazás, amit a kormánypártok kaptak, egy nagyon komoly lehetőséget biztosít arra, hogy sikerrel vegyék fel a harcot”

– közölte a miniszter.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyiben járult hozzá a tegnapi eredményhez a nyugati migrációs politika, úgy vélekedett: az Európai Unió képtelen volt megtalálni a választ a migrációs problémákra. Hozzátette, Magyarországon egyértelművé vált, hogy a jelenlegi migrációs politikát kell folytatni.

A magyar emberek elvárják, hogy a mindenkori magyar kormány az ő biztonságukat tekintse az első számú kérdésnek, és abban biztosak lehetnek a magyar emberek, hogy ez a jövőben is úgy lesz, ahogy volt”

– szögezte le Szijjártó Péter, aki szerint valószínűleg az egész világ felfigyelt arra, hogy Orbán Viktor három egymást követő parlamenti választáson is kétharmados választási győzelmet aratott, ami példátlan felhatalmazás. Úgy vélekedett, az látszott már korábban is, hogy számos európai kormány irigyelte azt a politikai felhatalmazást, amellyel a kormánypártok rendelkeztek.

Valószínűleg sem Brüsszelben, sem Genfben nem bontottak pezsgőt a tegnapi választási eredmény kapcsán, azonban a kormánypártok nem értük, hanem a magyar emberek bizalmáért mentek harcba”

– mondta.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

A szerb elnök gratulált Orbán Viktornak

Orbán Viktor: a magyarok összeálltak és megvédték a jövőhöz való jogukat