in , ,

Szijjártó: sikerrel zárult a második külügyi evakuációs művelet Kijevből + videó

Sikerrel zárult a második külügyi evakuációs művelet Kijevből

Sikerrel zárult a második külügyi evakuációs művelet Kijevből: a kormány az ukrajnai helyzet romlása miatt kimenekített harminckét embert, köztük tíz dél-afrikai és tíz nigériai diplomatát az ukrán fővárosból – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy egyre rosszabb a helyzet Kijevben, ezért kedden tizenegy autóval kimenekítették a magyar nagykövetség munkatársainak egy részét, az ott menedéket kereső három magyar civilt, illetve a dél-afrikai és nigériai külképviselet tíz-tíz, segítséget kérő munkatársát. Tájékoztatása szerint az érintettek kedden Munkácson keresztül megérkeztek Ungvárra, ahonnan egy rövid pihenő után elindultak a határra, amelyet Záhonynál léptek át késő este.

Majd hozzátette, hogy az akciót természetesen addig nem hozták nyilvánosságra, amíg le nem zajlott sikerrel, hogy ne kockáztassák a benne részt vevők életét. – A helyzet sajnos folyamatosan romlik, különösen Kijevben, de most már mindenki biztonságban van – mondta.

Szijjártó Péter végül reményét fejezte ki, hogy sikerrel jár csütörtökön a béketárgyalások második fordulója.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Gyurcsányék aggasztó módon veszélyeztetik a magyar emberek biztonságát

      Gulyás: hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség