in , , ,

Szijjártó Péter kegyetlenül helyretette a CNN riporterét! – Videó

Ez igen!

A liberális riporter első kérdése biztos kicsapta a biztosítékot a CNN-es törzsnézők között – írja a riportról beszámoló 888.hu.

 

(A zseniális videóért görgessen lejjebb a cikk végére!)

 

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy meg szeretné őrizni Magyarországot keresztény országnak. Valamint Ön azt mondta, hogy nem fogadják el, hogy a multikulturalizmus önmagában érték – sorolta a riporter. Mindez Amanpour szerint furcsán hangzik egy olyan országban, amelyben a lakosság 2 százaléka született az államhatárokon kívül.

Szijjártó itt egyből közbevágott: ez nem furcsa, hanem őszinte beszéd.

„Mit akar mindezzel mondani, talán azt, hogy fehér keresztényeken kívül más nem mehet az Önök országába?”– tette fel a nagyon szakmai kérdést.

Miután Szijjártó elmondta, hogy senki nem mondott ilyet, a riporter közbevágott: de hát meg akarják őrizni kereszténynek az országot – mondta felindultan, mintha ez legalábbis egyenértékű lenne a nácizmussal.

„Egy évezrede keresztény ország vagyunk. Nem értem, hogy miért lenne az rossz, ha ezen nem szeretnénk változtatni? Nem értem, miért rossz, miért elfogadhatatlan, hogy ragaszkodunk a történelmünkhöz, a kultúránkhoz, az örökségünkhöz és a vallásunkhoz. Tudja, ebben az esetben el tudom mondani, hogy sosem bíráltunk más országokat, akiknek eltérő a politikája. Sosem bíráltunk olyan országokat, amelyek azt mondták, hogy a multikulturális társadalom értékesebb, mint egy homogén társadalom” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve, hogy hadd döntse el mindenki maga, hogy milyen társadalmat képzel el. Megértem, hogy Önnek más véleménye van ebben a kérdésben és nem is fogom elítélni ezért„ – folytatta Szijjártó, majd azt kérte a riportertől, hogy ő se ítélkezzen felette. Az, hogy melyik ország milyen társadalomban akar élni, az az ő szuverén döntése kell, hogy legyen.

A riporter felidézte, hogy Magyarországnak jelenleg nincs migránsproblémája, nem élnek idegen tömegek az országban és jelenleg nem is tudnak idejönni. Tehát a számokkal nincsen probléma. Akkor ez valójában kulturális kérdés? – kérdezte a riporter.

”Ha eddig nem álltunk volna ellen, akkor lenne ilyen problémánk„ – mondta Szijjártó.

”Mi tulajdonképpen megvédjük a határainkat, és eleget teszünk a schengeni kötelezettségeinknek„ – emelte ki a miniszter, majd el is mondta, hogy mik ezek a kötelezettségek. ”A schengeni szabályok egyértelműen fogalmaznak„ – folytatta Szijjártó: ”ha egy olyan tagállamról van szó, amely az EU határán van, akkor eleget kell tennie a következő követelményeknek: biztosítani kell, hogy a határon csak a határátkelőkön keresztül lehessen átjutni; mindezt megfelelő dokumentációval lehet csak megtenni; és csak a meghatározott időben. Ezeknek meg kell felelnünk és meg is felelünk„.

”Azonban vannak más értékek is az EU-ban, amelyeket pedig megsértenek. Ilyen például a jogállamiságra vonatkozó szabályok, amelyek miatt el is indult a hetes cikkely szerinti eljárás„ – mondta Amanpour.

”Milyen érzés, hogy az EU emiatt megbüntette Magyarországot?„ – kérdezte a riporter. Szijjártó így válaszolt: ”Még nem büntettek meg minket„ – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. Majd így folytatta: ”azon kevesek közé tartozom, akik végigolvasták a jelentést. 69 pontban vannak állítások megfogalmazva Magyarországgal kapcsolatban, amiből 13-mal kapcsolatban már a jelentésről való szavazás előtt megállapodott a magyar kormány és az Európai Bizottság. 19 olyan pont van, amelyről tárgyalásokat folytatunk és 37 egyszerűen hazugság. A cseh kormány, a cseh miniszterelnök, a lengyel kormány azonnal világossá tette, hogy bármilyen Magyarország elleni szankciót azonnal megvétóznának„ – mondta Szijjártó. Hozzátette: ugyanilyen eljárás folyik Lengyelország ellen, és hasonló esetben mi is vétózunk.

Egy rövid részlet a riportból:

(magyaridok.hu, 888.hu)

Szijjártó Péter: Magyarország válaszlépésként kiutasít egy ukrán konzult

Macron totális válságban! – A belügyminiszter lemondása válságba sodorta a francia kormányt