in , , ,

Szijjártó Péter: Csalással tudták csak elfogadni a hazug Sargentini-jelentést

A jelentés tehát nem 66,6 százalékot, kétharmadot kapott, a kétharmadot csak csalással tudták biztosítani

Csalással tudta csak elfogadni az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, mert a tartózkodó szavazatokat szándékosan nem számolták bele a döntésbe, márpedig ha beleszámolták volna, akkor nem lenne meg a kétharmados többség – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján. “A Sargentini-jelentés 448 igen szavazatot, 197 nem szavazatot és 48 tartózkodást kapott. Ha a 197-et és a 48-at összeadjuk, az 245, a 448 pedig nem duplája a 245-nek. A jelentés tehát nem 66,6 százalékot, kétharmadot kapott, a kétharmadot csak csalással tudták biztosítani. Szijjártó Péter válaszlépést ígért Magyarország részéről. 

 

“A kormány szerint az EP mai döntése nem más, mint bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja Magyarországgal szemben. Azért hozták a döntést, mert mi bevándorlásellenesek vagyunk és a magyarok bebizonyították, hogy a migrációt meg lehet állítani, arra nincs szükség. Többségben vannak a bevándorláspárti politikusok, az Európai Néppártban is, ezt mutatja a szavazás” – mondta Szijjártó.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a magyarok bebizonyították, hogy az illegális bevándorlás jelensége nem egy szükséges rossz, amelyet kényszerűen el kell viselni, hanem igenis lehet tenni ellene. A tárcavezető szerint az Európai Néppártban tapasztalható tanácstalanság, széthúzás is annak a jele, hogy az EP-ben már javában formálódik egy bevándorláspárti koalíció, amelyhez a néppárti szövetségből is sokan csatlakoztak, csatlakoznak.

Ha a jövő évi választáson ezek az erők győznek, akkor migránsokkal árasztják el Európát. Magyarország azonban nem fog részt venni ebben, hazánk a jövőben is a magyaroké marad – emelte ki a politikus. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet, hogy a Sargentini-jelentés hazug állításait egy száznyolc oldalas dokumentumban cáfolták a magyar illetékesek, amelyet mindegyik EP-képviselőhöz eljuttattak a szerdai szavazás előtt, de az eredményt látva a többség nem vette figyelembe, hogy mi az igazság az ügyben.

A miniszter emlékeztetett, hogy Judith Sargentini jelentésében hatvankilenc olyan észrevétel szerepel, amelyekre a magyar döntéshozók már korábban érdemi válaszokat adtak, például törvénymódosítások formájában. Tizenkilenc olyan pont is van Sargentini vádiratában, amelyekről már folynak az egyeztetések az EP és Magyarország között. Szijjártó emlékeztetett, hogy a fentiek tükrében a hazánk elleni eljárás példátlan a közösség történetében, így nem is tekinthető egyébnek, mint színtiszta koncepciós eljárásnak.

Ezt támasztja alá az is, hogy Judith Sargentini meg sem próbált hivatalos úton információkat beszerezni a magyarországi közállapotokról, magánúton járt hazánkban, jelentésében pedig kizárólag azokra a civileknek mondott egyesületekre, azok elmondásaira támaszkodott, amelyekről közismert, hogy a magyar kormány legfőbb kritikusai, és ennek rendszeresen, és tevőlegesen bizonyítékait is adják.

A Fidesz nem kíván kilépni az Európai Néppártból, hanem azt szeretné, ha a szövetség visszatérne a régi értékeihez, ezért inkább szeretnék megreformálni a legnagyobb európai pártcsaládot.

Küzdünk amíg lehet

– jelentette ki Szijjártó Péter. Erről a feladatról a tárcavezető a PestiSrácok.hu kérdésére elmondta: hamis látszatkeltés az egyesek részéről, hogy az Európai Néppárt frakcióján belül a magyar kormány kizárólag kritikákat kapott volna. A miniszter emlékeztetett, hogy strasbourgi beszéde előtt és után Orbán Viktor miniszterelnököt nagyon sok politikus biztosította a támogatásáról. Szijjártó Péter szerint a közelgő néppárti kongresszus is remek alkalmat ad arra, hogy a magyar politikusok megismertessék. és elfogadtassák álláspontjukat a pártcsaládon belül, ami komoly eredményeket hozhat a jövőben.

A magyar kormány hasonlóan bizakodó abban, hogy a májusi EP-választáson azok a politikai erők kerekednek felül, amelyek nem a tömeges bevándorlás támogatásában látják Európa jövőjét. Szijjártó szerint a magyarok már többször is biztos állást foglaltak abban, hogy nem kérnek a migrációból, és ez a népakarat a kabinetet is kötelezi.

A tárcavezető szerint az EP akárcsak korábban Lengyelország esetében, hazánkkal szemben is kettős mércét alkalmaz. Szijjártó Péter kijelentette: a magyar kormány álláspontja töretlen abban, hogy a migráció megállításának elsődleges kulcsa a határvédelem, és szemfényvesztőknek nevezte azokat, akit ennek az ellenkezőjét állítják. A külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatóján jelezte, hogy az EP szerdai döntése ellen várhatóan jogorvoslati lehetőséget fog keresni a magyar kormány, ennek részleteit később ismertetik az illetékesek.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(forrás: Csibra Tibor, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Magyarok melletti kiállás – Horvát köztársasági elnök: nem tudom Magyarországot és Olaszországot elítélni

“Ön az igazi európai politikus” – Elárasztották Orbán közösségi oldalát a külföldi, támogató hozzászólások