in , ,

Szijjártó odamondta: minősített hazugságok gyűjteménye a Sargentini-jelentés

A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen

Minősített hazugságok gyűjteményének nevezte a Sargentini-jelentést újságírók előtt a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten. Hasonló véleményen van a Fidesz is, Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint a dokumentum szándékosan összemossa a jelenlegi magyarországi közállapotokat a Gyurcsány-korszak botrányaival, miközben alaptalanul igyekszik újra kijátszani a zsidókártyát.

 

A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi határait, nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, aki hozzátette, a mai Európai Parlamentben többségben vannak azok, akik az illegális bevándorlást pártolják. A külügyminiszter kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen lesz jelen a jelentés vitáján, és meg fogja védeni Magyarországot. Szijjártó kitért arra, hogy az Európai Néppárton belül is nagy vita folyik arról, hogyan kell megítélni a migráció kérdését, mint mondta, Magyarország nagy energiákkal vesz részt a vitában. A tárcavezető kifejtette, bízik abban, hogy a jövőben, főként az európai parlamenti választások kampányában az Európai Néppárt az európai emberek akaratának megfelelően egy migrációval szembeni, az európai emberek biztonságát előtérbe helyező politikát képvisel majd.

ORBÁN SZERINT SARGENTINI MEG SEM PRÓBÁLT TÁJÉKOZÓDNI A MAGYARORSZÁGI HELYZETRŐL

Félreértéseken és pontatlanságokon alapul a magyar jogállamiságot vizsgáló Sargentini-jelentés – a többi között erről is beszélt Orbán Viktor Kötcsén az atv.hu szerint. A portál úgy tudja, a miniszterelnök a szombati zárt körű találkozón azt mondta: hiába járt a dokumentumot készítő holland politikus Magyarországon, nem kereste meg a magyar kormányt és nem is beszél magyarul. A kormányfő az atv.hu szerint arról is beszélt, hogy a következő időszakban személyes küzdelemre számít a francia elnökkel. A miniszterelnök szerint Macron szét akarja robbantani a Néppártot, hogy saját politikai családot hozzon létre. Orbán Viktor arra is kitért az előadásában hogy újabb alkotmánymódosításra készül, de konkrétumokat nem árult el.

FIDESZ: A JELENTÉS EGY POLITIKAI BOSSZÚ, CÉLJA A MAGYAROK MEGBÉLYEGZÉSE

Valótlanságokat, hazugságokat tartalmaz a Sargentini-jelentés – mondta Hidvéghi Balázs hétfőn reggel az M1 tévécsatornán. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a jelentésben már lezárt ügyeket hánytorgatnak fel, és elképesztő állításokat fogalmaznak meg, például az Orbán-kormányon kérik számon a Magyar Gárda masírozását, miközben ez a jelenség a Gyurcsány-kormány idején szökkent szárba. Hidvéghi Balázs aljas hazugságnak nevezte, hogy a dokumentumban azt állítják, a zsidó tulajdon nincs biztonságban Magyarországon. A jelentésben olyan intézményeket és döntéseket kritizálnak, amelyek más országokban is megtalálhatóak – tette hozzá. Ez a jelentés nem a valóságról szól, ez egy politikai bosszú, egy kísérlet arra, hogy megbélyegezzék a magyar embereket és az országot – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

A BRIT SAJTÓ SZERINT TOVÁBBRA IS TILOS KRITIZÁLNI A LIBERÁLIS MANTRÁKAT

A Magyarországgal foglalkozó európai parlamenti jelentés közelgő plenáris vitájáról közölt cikket hétfőn a Financial Times című brit üzleti-politikai napilap. Az Orbán Viktor uniós szövetségesei türelmetlenek című írásban a lap arra emlékeztetett, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése kedden Orbán Viktor részvételével vitát tart, majd szerdán szavaz a Magyarországról szóló legújabb jelentésről. A cikk szerzője szerint a kérdés az, vajon elfogynak-e a magyar miniszterelnök barátai politikai pártcsaládjában, az Európai Néppártban (EPP). Mehreen Khan szerző szerint nem minden jobbközép politikus örül annak, hogy meg kell osztania a politikai platformot a magyar miniszterelnökkel. Orbán Viktor növekvő önkényuralmi rendszere, valamint az, hogy kóstolgatja az unió liberálisait és föderalistáit, erősen megosztotta az EPP-t nyolc hónappal az európai parlamenti választások előtt – állította a kommentátor. A cikk szerint Orbán Viktor kockázatot jelent Manfred Weber, az EPP jelenlegi európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének csúcsjelölti kampányára nézve, amellyel a jövőre esedékes EP-választásokra készül. A brit lap azt írta, egy név nélkül nyilatkozó forrás szerint Weber egy múlt heti telefonbeszélgetésben az Állítsuk meg Brüsszelt-kampány lecsendesítésére szólította fel a magyar miniszterelnököt. A keddi vita jól mutatja majd, Orbán mennyire tolta ki az EPP határait – vélekedett a szerző. A Magyarországról szóló különjelentés megszavazásától függetlenül Orbán Néppártból való kirúgása továbbra is összehangolt erőfeszítést igényelne a csoporton belül – tette hozzá Khan.

Forrás: MTI. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(pestisracok.hu)

Megint vizeletszag lesz a Kossuth téren – 1 hónapig sátorozni fognak a libsik a Parlamentnél

Letartóztatták a badacsonyi borász halálát okozó két támadót