in ,

Szijjártó akcióban. Öt ország nagykövetét rendelik be a minisztériumba. A magyar egy több mint ezeréves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból

Öt ország nagykövetét rendelik be hétfőn a minisztériumba.

Szijjártó Péter azt írta: öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt aggódó főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak – álhírt terjesztettek, nem mondtak igazat – Magyarországról. Előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról – jegyezte meg.

Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva. Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezeréves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Matolcsy: hazánkban nem visszaesés, hanem növekedés lesz

Íme a Magyarországot lejárató nemzetközi hadjárat működési mechanizmusa