in ,

SZIGOR! – Szó sincs enyhítésről a STOP Soros törvénycsomag kapcsán – A Soros-féle Magyar Helsinki Bizottság bírálta a törvénycsomagot

Nem fog enyhülni a STOP Soros törvénycsomag

Nem fog enyhülni a STOP Soros törvénycsomag, erről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence beszélt az M1-en. Hangsúlyozta: tart a törvénytervezet társadalmi egyeztetése, és szeretnék, ha minél többen elmondanák a véleményüket, mert annál jobb lesz a törvénycsomag.

Tuzson szerint a javaslatok már a jövő héten a kormány elé kerülnek, a STOP Soros tervezetét pedig még a tavaszi ülésszak előtt benyújtják a parlamentnek – írja a hirado.hu. A STOP Soros törvénycsomag célja, hogy érvényre juttassa a magyar emberek akaratát és ezért nem enyhíthet a jogszabály tervezeten a kormány. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár emlékeztetett:

a legutóbbi nemzeti konzultáción az emberek többsége elutasította a Soros-tervet, ezért alkották meg a STOP Soros jogszabály-tervezetet.”

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Több mint három hete indult el a STOP Soros törvénycsomag társadalmi vitája. A Kormányzati Tájékoztatási Központ a kormány.hu internetes oldalon közzétett egy e-mail címet, amelyre továbbra is várják a véleményeket a jogszabály-tervezetről.

A három törvényjavaslatból álló jogszabálycsomag előírná, hogy

  • a bevándorlás-szervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk migrációs tevékenységükről.
  • Külföldi támogatásaik után 25%-os illetéket kell fizetniük, ezt az összeget az állam határőrizeti feladatokra fordítja.
  • A törvénycsomag harmadik pontja az idegenrendészeti távoltartást vezetné be. Eszerint a migrációt támogató külföldi állampolgárokat akár ki is tilthatják az országból.

A beérkezett javaslatok összegezve a jövő héten kerülnek a kormány elé. A tervek szerint február 19-e után már tárgyalhat is az Országgyűlés a STOP Soros jogszabály-tervezetről.

A Soros-féle Magyar Helsinki Bizottság bírálta a törvénycsomagot

A Soros által támogatott szervezet a hirado.hu korábbi kérdéseire válaszolva közölte, hogy

nem ismerünk illegális migrációt támogató egyesületet, alapítványt Magyarországon.”

Úgy vélekedtek: a Helsinki Bizottságnak nincsen értékelhető ráhatása a bonyolult nemzetközi migrációs folyamatokra.

Ennek ellentmondani látszik, hogy Pardavi Márta, a szervezet vezetője, az Európai Parlamentben (EP) számos alkalommal bírálta a magyar demokráciát, és a magyar migrációs politikát. Pardavit általában az EP bizottságaiba hívják meg, hogy ekézze Magyarországot és a magyar kormányt.

Pardavi Márta az Európai Parlamentben.

Fotó: MTI Fotóbank

Ugyancsak a Helsinki Bizottság vitte el az Emberi Jogok Európai Bíróságáig két migráns ügyét. A bírói testület tavaly márciusban elmarasztalta a magyar államot két bangladesi bevándorló esetében, akiket a magyar hatóságok kiutasítottak az országból. Ezért 3-3 millió forintot ítéltek meg a migránsoknak, az őket képviselő Helsinki Bizottságnak pedig 2,7 millió forint perköltséget állapítottak meg. A kormány fellebbezett az ügyben.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Az aranykor krónikája – Első lista: Budapest – (Bizonytalan szavazóknak ajánlott!)

ÖNVÉDELEM – A STOP Soros elfogadásával Magyarország újabb védvonalat húz