in ,

„Szégyentelen arrogancia” – Salvini reagált Von der Leyen fenyegetésére

A Liga vezetője arra kérte az Európai Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, az Európai Bizottság elnöke üzent a parlamenti választás előtt álló olaszoknak. Mint fogalmazott, „ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeik, mint például Lengyelország és Magyarország esetében.” De arra is kitért, hogy „a jelöltek sorában Putyinhoz közeli alakok is vannak”.

A Politico egy nappal a nyilatkozat után arról számolt be, hogy Von der Leyen kijelentése több olasz politikus haragját is kiváltotta.

„Mi ez, fenyegetés? Ez szégyenletes arrogancia”
– így reagált a Twitter-oldalán Matteo Salvini, a Liga párt vezetője. Salvini posztjában arra kérte a Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Matteo Renzi, az Italia Viva párt EU-barát, liberális vezetője is arra kérte Von der Leyent, hogy „egy kicsit se menjen bele olasz ügyekbe”.

Letta: Nincs zsarolás az EU részéről
Enrico Letta, a balközép demokratikus párt vezetője ugyanakkor valamivel engedékenyebb volt a Politico szerint. A politikus úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy pontosítani fogja az ítéletét”. Letta arról is biztosította az olasz választókat, hogy „nincs zsarolás az EU részéről”.

 

 

(mandiner.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Libsi lett Cserhalmiból? Vagy az is volt? Cserhalmi: ez egy zabigyerekkor – mintha a 30-as évek frigyre lépne a 60-as évekkel

Il Corriere della Sera: Ursula von der Leyen megfenyegette az olaszokat