in ,

Szégyen: „Végtelenül kínosan magyarázkodik Karácsony Gergely”

NAGY ÍVBEN ELKERÜLTE BEREGSZÁSZT A FŐPOLGÁRMESTER AZ UKRAJNAI ÚTJA SORÁN

A Magyar Nemzet kérdéseire továbbra sem válaszolt a Városháza sajtóosztálya, viszont arra volt ideje Karácsony Gergelynek, hogy a Facebook-oldalán magyarázkodjon, hogy miért nem ment el Beregszászra múlt heti, ukrajnai útja során. Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint a személyes gesztus fontos lett volna a kárpátaljai magyaroknak.

 

 

 

Továbbra sem kaptunk választ a főváros sajtóosztályától, hogy Karácsony Gergely mikor látogat el Beregszászra, és a háború óta hogyan és mivel segített és segít Budapest a kárpátaljai testvérvárosának.

Bár hétfői lapzártánkig sem kaptunk válaszokat, ugyanakkor a hét végén a főpolgármesternek volt ideje hosszasan értekezni cikkünkről, amelyben felvetettük, hogy Karácsony Gergely bár ellátogatott Ukrajnába, de Budapest testvérvárosát, Beregszászt kihagyta a programjából. Mint azt megírtuk, figyelemre méltó, hogy a főpolgármester sem az odaúton, sem pedig a visszaúton nem ment el Beregszászra, inkább a varsói kitérőt választotta, vonattal. Budapest hivatalos oldalán ugyanakkor továbbra is kiemelik, hogy a magyar főváros és Beregszász közötti együttműködés alapját a 2017. május 19-én aláírt testvérvárosi együttműködési megállapodás képezi, amelynek „célja a nemzeti összetartozás erősítése mellett a szoros és hatékony együttműködés kialakítása a két város között, elősegítve Beregszász további fejlődését”.

A Beregszász és az ukrajnai magyarság iránti szolidaritás jegyében voltak hírek róla, hogy a főváros a háború kezdetén segítséget küld a kárpátaljai testvérvárosnak, és tavaly novemberben indult ugyan egy budapesti segélyszállítmány, ám annak Kijev volt a célállomása.

Cikkünk megjelenése után vita alakult ki a főpolgármester Facebook-oldalán: Karácsony Gergely a közösségimédia-felületén először meglepetten vette tudomásul, hogyan is vetődhetett fel bárkiben az a kérdés, hogy ő miért nem ment el Beregszászra. Megemlítette a posztjában, hogy folyamatos kapcsolatban van a beregszászi polgármesterrel, és küldtek többek között húszmillió forint pénzadományt, élelmiszert, műszaki eszközöket, valamint kitért arra is, hogy néhány héten belül sor kerül a beregszászi útjára is.

Végtelenül kínosan magyarázkodik Karácsony Gergely, hogy Budapest testvérvárosa helyett inkább Kijevbe ment

– reagált a Facebook-posztjában Wintermantel Zsolt, a budapesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője. „Ahogy korábban is mondtam, emberséges dolog, hogy tájékozódik az ukrán főváros helyzetéről, de magyar emberként, a nemzetünk fővárosának vezetőjeként személyesen először Kárpátaljára kellett volna mennie” – emelte ki közösségi oldalán a kormánypárti politikus. Wintermantel Zsolt a bejegyzésben hangsúlyozta:

fontos lett volna, hogy Budapest főpolgármestere magyar emberként előbb Kárpátaljára menjen, éreztetve ezzel Budapest testvérvárosának lakóival, hogy ők előrébb valók.

A politikus úgy fogalmazott: magától értetődő, hogy Budapest az első pillanatban segítséget és támogatást küldött Beregszászra, de a személyes gesztus, talán nem kell magyarázni, mennyire fontos lett volna. „Miből állt volna Beregszászról menni Kijevbe? Miből állt volna éreztetni a kárpátaljai magyarokkal, Budapest testvérvárosának lakóival, hogy ők előrébb valók?!” – tette fel a kérdést a bejegyzésében a frakcióvezető.

 

 

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Rendőrgyilkosság – Aláírásgyűjtés indult a főpolgármester lemondásáért – Óriási a felháborodás! A főpolgármester nem szakította meg varsói útját, helyette Facebookon üzenget

 

Rendőrgyilkosság – A főpolgármester már napok óta itthon van, de még meg sem szólalt az ügyben

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Fontos: az OPNI szökevény Perintfalvival nem kell foglalkozni!

Jellemző! Megint rajtunk akarnak nyerészkedni a multik! Árat emelnek a mobilszolgáltatók a magas energiaárakra hivatkozva