in , ,

Szégyen! Horváth Csacsi megalázta az erdélyi magyarokat – A kettős állampolgárság megtagadásával egyenértékűnek érezte Csíkcsicsó polgármestere azt, hogy egy angol nyelvű meghívót kapott Horváth Csabától

Mintha megtagadták volna az állampolgárságot

A kettős állampolgárság megtagadásával egyenértékűnek érezte Csíkcsicsó polgármestere azt, hogy egy angol nyelvű meghívót kapott Horváth Csabától. A XIV. kerület szocialista vezetőjét írásban és telefonon is kerestük az üggyel kapcsolatban, de napok óta nem kaptunk választ.

 

 

 

Úgy éreztem magam, amikor a levelet elolvastam, mint amikor megtagadták tőlünk a kettős állampolgárságot 2004. december 5-én

– jelentette ki lapunknak Péter Lukács, a székelyföldi Csíkcsicsó polgármestere arra az angol nyelvű meghívóra reagálva, amit Horváth Csaba küldött az erdélyi településnek. Péter Lukács elmondta: először meglepődtek, mert azt gondolták, hogy rossz helyre küldték a levelet, mivel azonban később sem érkezett helyesbítés vagy bocsánatkérés, beletörődtek. Úgy fogalmazott: a székely emberek nem sértődékenyek, mert megedzette őket az élet, de úgy gondolja, hogy a határon túliakat úgy kellene felkarolnia a mindenkori vezetésnek, ahogy azt a mostani kormány teszi. Szerinte mindez azért fontos, hogy lélekben is érezzék, a magyar nemzet részei – hangsúlyozta.

Jobban megérint bennünket, ha nem magyarul szólítanak meg a nemzettársaink, mert nem jelent problémát, hogy lefordítsunk egy angol nyelvű levelet, de mi is mindig figyelünk arra, hogy a testvértelepüléseinkkel a saját nyelvükön kommunikáljunk

– emelte ki Csíkcsicsó polgármestere.

Budapest XIV. kerülete és az erdélyi Csíkcsicsó egyébként tizenkét évvel ezelőtt írta alá a testvértelepülési megállapodást. Zuglót akkor még Papcsák Ferenc fideszes polgármester képviselte. Arra a kérdésre, hogy jelenleg élő-e a testvértelepülési kapcsolat, Péter Lukács kifejtette: Karácsony Gergely zuglói polgármestersége alatt is inkább a kormánypárti frakció ápolta ezt a kapcsolatot, majd a világjárvány alatt minden kommunikáció megszűnt.

Horváth Csaba azóta sem kereste őket, még egymás telefonszámát sem tudják.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Zugló születésnapi ünnepségére küldött, angol nyelvű meghívó szövegét még kedden hozta nyilvánosságra Borbély Ádám, Zugló fideszes választókerületi elnöke, aki szerint ez legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító. „Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek” – írta Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám. Kiemelte, hogy a XIV. kerület másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót Zugló születésnapjára. Hozzátette: tavaly ugyan küldtek meghívót Alsórákosnak, de az is angol nyelvű volt.

Az önkormányzati képviselő a bejegyzésében arra is utalt, hogy a szervezés sem volt megfelelő, mivel a Stefánia-palota négyszáz fős színháztermében megtartott ünnepségen idén csak mintegy nyolcvanan voltak jelen, ami „több mint méltatlan volt az alkalomhoz és a kitüntetettek életművéhez”. Beszámolt arról is, hogy „a momentumos alpolgármester igénytelenül, farmerban, tornacipőben adta át a díjakat, a két és fél órás műsorra pedig a lengyel delegációt – élén Racziborz polgármesterével – tolmácsgép nélkül ültették be”.

Borbély Ádám szerint az ünnepség megszervezéséért a DK-s Arató Gergely felesége, Kinisch Andrea a felelős, aki egyébként Zugló testvértelepülési tanácsnoka. Mindezért pedig bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíjat kap.

Úgy fogalmazott: ilyen hibákkal égeti Zuglót és a zuglóiakat a baloldali kerületvezetés, csak hogy ne a Fidesz győzzön. Zugló azonban igenis többet érdemel. A szocialista Hor­váth Csaba vezette zuglói önkormányzatot írásban és telefonon is kerestük az üggyel kapcsolatban, de választ napok óta nem kaptunk.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

A főpolgármester nem tudja fenntartani a rendet Budapesten: itt az idő, távozz!

Nézegessen idiótákat – Galéria