in

Szégyen, amit az „igazságszolgáltatás” művel! Lackner-ügy: másodfokon is elítélték rágalmazásért Dódity Gabriellát

A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta fideszes kispesti önkormányzati képviselőre első fokon kiszabott ítéletet, amelyben megrovásban részesítették Dódity Gabriellát.

A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta fideszes kispesti önkormányzati képviselőre első fokon kiszabott ítéletet, amelyben megrovásban részesítették Dódity Gabriellát. A képviselőt a volt helyi szocialista politikus Lackner Csaba perelte be egy facebook-hozzászólásért, amelyben a arra utalt, hogy Lackner kábítószerezik. Dódity közölte: a Kúrián fellebbezik meg a döntést.

Helyben hagyta Fővárosi Törvényszék az első fokon kiszabott büntetést a kispesti fideszes önkormányzati képviselő Dódity Gabriellára, akit a volt MSZP-s, szintén helyi képviselő Lackner Csaba perelt be rágalmazásért.

Lackner azért indított pert Dódity ellen, mert szerinte a kormánypárti képviselő megsértette becsületét, amikor 2019-ben egy facebook-posztban arra utalt, hogy a kispesti baloldal tagjai kábítószereznek.

Dódity Gabriella egy kispesti testületi ülésen (Forrás: Facebook)

Pedig a Hír Tv által később nyilvánosságra hozott és komoly botrányt okozó felvételeken

Lackner egy fehér port tartalmazó zacskó társaságában ecseteli társainak, hogyan működik a kerület baloldali vezetése által folytatott korrupció.

Bár az eset kapcsán nyomozások indultak, ezek eddig nem vezettek eredményre, ahogy a szocialista Gajda Péter vezette önkormányzat antikorrupciós vizsgálóbizottsága sem tudott semmi érdemleges letenni az asztalra azelőtt, hogy a polgármester tavaly áprilisban nem hosszabbította meg a grémium mandátumát.

Lackner másfél millió sérelemdíjat követelt Dódity Gabriellától és azt, hogy a bíróság kötelezze 180 óra közmunkára. Az első fokon eljáró XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság idén februárban

rágalmazás vétsége miatt elmarasztalta és megrovásban részesítette a fideszes képviselőt.

A másfél milliós sérelemdíj helyett azonban csak a perköltségek megfizetésére kötelezte a kormánypárti politikust.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék mai tárgyalásán helyben hagyta az ítéletet. Dódity Gabriella – aki betegség miatt nem tudott részt venni a tegnapi tárgyaláson – lapunknak abszurdnak nevezte a döntést, nehezményezve azt is, hogy a bíróság nem volt hajlandó meghallgatni tanúikat és az említett felvételeket valamint az abból készült fotókat sem tette a bizonyítás tárgyává.

Facebook posztjában Lacknerre utalva lakonikusan megjegyezte: „Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok.” A képviselő lapunkkal közölte: a Kúrán fellebbeznek az ítélet ellen.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hát ez nem semmi! Potocskáné is trükközhet a lakhatási támogatással

Újabb hangfelvétel! Ez már nagyon kínos! Maffiamódszerek a Városházán – videó