in ,

Szakértő: Pártszakadás lehet a Jobbik veszte

Vonát leválthatják?

Egyre erősödnek a Jobbikon belüli hangok a sajtóhírek alapján, miszerint Vona Gábort a lehető leghamarabb félre kell állítani: akár már az áprilisi választáson sem lehet a Jobbik listavezetője. Az elmúlt napokban előkerült videófelvételek és idézetek miatt sokan támadják.

„Ugratás közben nem szoktak lovat váltani” – válaszolta Vona Gábor leváltására vonatkozó kérdésre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője. Hozzátette, világosan látszik: a ló lesántult. A politológus szerint Vona Gábor hatalmas ütést kapott az iszlámot tömjénező kijelentéseinek a nyilvánosságra kerülésével, így nem lenne irracionális a kampányban elnököt váltani a párt számára.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem csupán egyetlen kijelentésről van szó, Vona Gábornak az elmúlt napokban három, azonos tartalmú állítása került nyilvánosságra. Ezek arról szólnak, hogy az emberiség utolsó reménysége az iszlám, és gyakorlatilag hitet tesz Allah mellett – tette hozzá a szakértő.

Lánczi Tamás szerint ezek arra utaló jelek, hogy a Jobbik elnöke közel került a muszlim világhoz, az iszlámhoz. Úgy fogalmazott, hogy egy olyan párt szemléletével, amelynek logójában kettős kereszt van, ez nem összeegyeztethető.

A magyar emberek 80-90 százaléka elutasítja az iszlám világból történő bevándorlást – szögezte le a politológus az M1 Ma este című műsorában. Ezzel szemben Vona Gábor kijelentéseit nehéz másként értelmezni, mint hogy a párt vezetője szívesen látna Magyarországon muszlimokat, szívesen venné az iszlám térnyerését.

Sok jel mutatja régóta, hogy a Jobbikon belül nagy feszültségek vannak. Nincs egyetértés a párton belül azzal a politikával, amit az elnök képvisel. Elképzelhető, hogy a támadás a párton belülről jött, valaki belülről szivárogtatta ki a felvételeket – állította a Lánczi Tamás.

Illúzió lenne azt képzelni, hogy a Jobbik a saját szavazóbázisán kívülről is képes lenne embereket megszólítani a választásokig – mondta, hozzátette: „ez a hajó számukra elment”. A szakértő szerint inkább a lecsúszást, a leszakadást kellene megállítani, hiszen a Jobbik támogatottsága hónapról hónapra egyre lejjebb csúszik.

 

Megjegyezte, hogy az április 8-i választások előtt öngyilkosság lenne egy pártszakadás, de a parlamenti választások után egészen biztosan ez fog történni. Vona Gábor ugyanis nemcsak hogy nem hozza a beígért támogatottságot, de a párt korábbi 20 százalékos szavazóbázisa mostanra 12-13 százalékra csökkent. Ez Vona Gábor politikájának a kudarcát mutatja – jelentette ki. Azok a korábban félreállított párttagok, mint például Novák Előd, a választások után nem fogják ezt a kudarcot tétlenül nézni – mondta.

Lánczi Tamás szerint, ha valakit eltávolítanak a pártlista éléről, már csak idő kérdése, hogy az elnöki székből is távoznia kelljen. Kiemelte, hogy a Jobbik valószínűleg bejut a választásokon a parlamentbe, de ha fél év múlva voksolnának az emberek – ezt a trendvonalat követve – a párt támogatottsága akár 5 százalék alá is eshetne addigra.

(forrás:www.hirado.hu)

Apáti Bence: 200 fenyegetést kapott a balliberálisoktól Ambrózy Áron, a Pesti srácok munkatársa – Akasztással és agyonveréssel fenyegetik

Teljes szellemi sötétség DK-nál: ne építsenek szuperkórházat!