in

Szabályos lázadás van Hollandiában: így lázadnak a holland gazdák (VIDEÓ)

Nem nézik jó szemmel, hogy a kormány kisajátítja a telkeiket…

„Ideológiai alapon zárnátok be és sajátítanátok ki a farmjainkat!” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel tüntetett több tízezer gazdálkodó a Hollandia középső részén fekvő Gelderland tartományban múlt hét szerdán, számol be róla az Agrárszektor.hu. A rendőrségi források szerint 40 ezer fő körüli tömeg rengeteg traktorral érkezett Stroe település határába, óriási forgalmi káoszt okozva, mivel a munkagépekkel az ide vezető hat autópályán vonultak végig.

 

 

A tüntetés hátterében a holland kormányzat azon elképzelése áll, hogy 2030-ra felére csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását, és ennek megvalósítása érdekében az országot zónákra osztották. A legnagyobb kibocsátású zónákban gazdálkodó termelőknek pedig nincs más választásuk, mint hogy az állam részére eladják gazdaságaikat, amelyek bezárásra kerülnek majd.

A kisajátításra a kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el.

A demonstrálókat különösen felpaprikázta a kormány hivatalosan is kiadott kommünikéje, mely szerint „a jelenlegi megközelítés értelmében nincs minden holland gazda számára jövő az ágazatban” – írja a FruitVeB.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 

 

 

A Fidesz kiakadt megint a szektás DK-sok miatt – Fidesz: Gyurcsányék a nyugdíjasokra is rászabadítanák a háború árát

A Fidesz-KDNP porrá zúzza a baloldalt: fölényes Fidesz-győzelem Dunaújvárosban