in ,

Súlyos szavak: Gulyás Gergely és Kocsis Máté drámai felhívása a képviselőkhöz – Videó

Felhívást intézett a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a többi parlamenti párthoz.

Facebook-videójukban arra kérte az Országgyűlés frakcióit, hogy támogassák hétfőn a házszabálytól való eltérést, kedden pedig a koronavírus-törvényt.

 

Gulyás Gergely: gyors döntések, nem kell a hiteleket fizetni decemberig

A miniszter a videóüzenetben emlékeztet, a kormány 11 nappal ezelőtt döntött arról, hogy veszélyhelyzetet vezet be Magyarország egész területére. “A koronavírus elleni védekezés gyors döntéseket tesz szükségessé, ezért senkinek nem kell a hiteleit visszafizetni. Sem cégeknek, sem magánszemélyeknek december 31-ig. Az iskolai, illetve az egyetemi oktatás az iskolai és egyetemi épületekben szünetel. Távoktatás formájában van a diákoknak és a hallgatóknak lehetőségük az oktatásában való részvételre. A rendezvényeken betiltottuk mind szabad, mind zárt térben. A járulékfizetési kötelezettség alól – a legnagyobb válságba jutott szektorokban – mentességeket adunk: a munkaadóknak nem kell járulékot fizetni, a munkavállalóknak pedig csak az egészségbiztosítási járulékot kell megfizetnie. A munkajogi szabályokat igyekszünk úgy alakítani, hogy megvédjük az álláshelyeket. A határokat lezártuk és kontrolláljuk” sorolta a kormány eddigi intézkedéseit Gulyás Gergely.

Ezeknek az intézkedéseknek a fenntartásához és az új szükséges intézkedések meghozatalához kérjük az Országgyűlés jóváhagyását – mondta a miniszter.

 

Kocsis Máté: Az Országgyűlésen a sor!

“Most tehát az Országgyűlésen a sor. A Parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, meghosszabbítja-e a veszélyhelyzetet és felhatalmazza-e a kormányt arra, hogy további hatékony intézkedéseket hozzon a koronavírus elleni küzdelemben” – hangoztatja Kocsis Máté a miniszterrel közös videóüzenetben. “Arra kérem a legnagyobb parlamenti frakció vezetőjeként a többi képviselőcsoport tagjait is, hogy támogassák holnap a házszabálytól való eltérést, kedden pedig támogassák szavazatukkal a koronavírus-törvényt is. Ez most nem a politikai viták ideje” – mondta felhívásában a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

 

Felhívás a magyar Országgyűlés tagjaihoz

Felhívás a magyar Országgyűlés tagjaihoz

Gepostet von Gulyás Gergely am Sonntag, 22. März 2020

 

(atv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

A vírus oldalára álltak – Az MSZP, a Jobbik és a DK sem támogatja a koronavírus-törvényt, akadályozzák a védekezést

Ezek a vírusnak drukkolnak – A DK is felzárkózott az MSZP-hez, nem szavazzák meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot