in , ,

Süllyed az Európai hajó – Bajban az euró? A németek már úgy veszik az aranyat, mint a cukrot

Rekordmennyiségben veszik Merkelék az aranyat.

Bajban az euró? A németek már úgy veszik az aranyat, mint a cukrot

 

Rekordmennyiségben veszik Merkelék az aranyat. 

Az Arany Világtanács legfrissebb jelentése szerint Németország rekordmennyiségű, összesen hatmilliárd angol font értékben vásárolt be aranyból a közelmúltban. A németek elsősorban aranyrudakat és érméket szereztek be a statisztikák szerint.

A szakértők rámutattak, a tranzakciókra azért lehetett szükség, mert jelenleg viszonylag olcsón szerezhető be az értékes nemesfém, ami a gyenge monetáris politikának és a gazdasági bizonytalanságnak köszönhető.

A németek körében az utóbbi években érezhetően egyre nagyobb a kereslet az aranyra. 2008, azaz a gazdasági világválság előtt nemigen költötték a pénzüket az egyik legdrágább fémre.

A gazdasági válság azonban arra sarkallta őket, hogy egyre nagyobb mennyiségben fektessenek aranyba, aminek az értéke sokkal kiszámíthatóbb és stabilabb, mint bármelyik valutáé.

Az emberek aggódnak a megtakarításaik miatt”

– áll a jelentésben.

Bár a gazdasági fejlődés az utóbbi években megugrott Németországban, a szakértők arra figyelmeztettek, hogy az uniós pénzügyi rendszer messze nem olyan erős és stabil, mint ahogyan azt a tagállamok kifelé mutatják.

 

(888.hu, Bokor Gábor)

Gyurcsánynak beszóltak a határon túli magyarok – „Kutyából nem lesz szalonna” – utalt Gyurcsányra a VMSZ-elnök – A DK-nál a Ron Werberi kottából játszanak

Odaát bizony nincs Migration Aid féle migráns simogatás – Kőkeményen bánik a migránsokkal az ausztrál kormány