in , ,

STOP SOROS – Máris előbújtak a soros-szervezetek – Sivalkodnak is rendesen

Tiltakozik 18 nemzetközi és további 237 nemzeti keretek között tevékenykedő, külföldi civil szervezet és szövetség az úgynevezett Stop Soros törvényjavaslat-csomag ellen. A Fidesz szerint a Soros-hálózat teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mert az a Soros-terv útjában áll

Több mint 200 szervezet tiltakozik a Stop Soros ellen, a Fidesz szerint a Soros-hálózat össztűz alá veszi Magyarországot

Hétfőn Berlinben közölt állásfoglalásukban felszólították az Országgyűlést, hogy utasítsa el a csomagot, és gondoskodjon a magyarországi civil szervezetek és emberi jogi aktivisták munkájának zavartalanságáról. Az Amnesty International nevű nemzetközi jogvédő szervezet németországi központjának közleménye szerint a javasolt jogszabályok az „eddiginél is erősebben akadályoznák a magyar civiltársadalmi szervezetek munkáját”.

Az előirányzott csillagászati pénzbüntetések miatt csőd, vagy akár felszámolás várhat rájuk, holott már most is jelentős korlátozásoknak vannak kitéve, ami ellentétes az országnak a gyülekezési szabadság, a szabad véleménynyilvánítás és a szabad mozgás jogának védelmére vonatkozó nemzetközi jogi kötelezettségeivel

– olvasható a közleményben. Az állásfoglaláshoz csatlakozó szervezetek szerint a kormány a javaslatcsomaggal még inkább gátolni akarja azt a „legitim munkát”, amelyet az emberi jogokért kiálló, jogsegélyt és szociális támogatást nyújtó, a sajtóban vagy az interneten eltérő véleményeket kifejező civiltársadalmi csoportok végeznek. Hozzátették, hogy az emberi jogok védelmezőit nem szabad „törvénysértőnek nyilvánítani” kritikus nézeteik miatt, és a törvények révén védeni, nem pedig „elnyomni” kell őket.

Az állásfoglaláshoz mások mellett a Riporterek Határok Nélkül és a Human Rights Watch nemzetközi civil szervezet, a Greenpeace közép-, és kelet-európai tagszervezete csatlakozott, és 23 országból csatlakoztak nemzeti keretek között működő szervezetek. A legtöbben Hollandiából, Lengyelországból és Romániából, ebből a három országból összesen 90 szervezet csatlakozott a közlemény melléklete szerint.

FIDESZ: A SOROS-HÁLÓZAT TELJES ÖSSZTŰZ ALÁ VESZI MAGYARORSZÁGOT

A Soros-hálózat teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mert az a Soros-terv útában áll – reagált a Fidesz a 255 szervezet Stop Soros elleni támadására. Mint közleményükben írják:

A Soros-hálózat láthatóan minden nemzetközi kapcsolatát beveti és teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mert jelenleg hazánk és a magyar kormány a legnagyobb akadálya a Soros-terv végrehajtásának. A Stop Soros ellen tiltakozók között szép számmal vannak azok, akik Soros György pénzéből a migrációt szervezik és támogatják, annak ellenére, hogy a magyar emberek többször is nyilvánvalóvá tették, nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak.

Azt is írják: meg akarják akadályozni, hogy a magyar Országgyűlés megvitassa és elfogadja a törvénycsomagot, amelynek egyetlen célja, hogy szigorúan lépjen fel mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen.  Több most is tiltakozó szervezet kezdettől fogva támadja a kormány bevándorláspolitikáját és követeli a határzár lebontását.

Helyezzenek bármekkora nyomást is Magyarországra, a Fidesz-KDNP támogatja a Stop Soros törvénycsomagot, mert nekünk Magyarország az első

– olvasható a kommünikében.


(pestisracok.hu)

Apáti Bence – Az anyaföld szó kirekesztő

Apáti Bence – Szégyelld magad Székesfehérvár?