in

Stadion helyett új Tisza-híd épülhet Lónyánál

Az ukrán határ közelében található Tiszamogyoróst és Lónyát jelenleg komp köti össze, 40 kilométerre van a legközelebbi híd.

Új Tisza-híd épülhet Lónyánál

 

Az ukrán határ közelében található Tiszamogyoróst és Lónyát jelenleg komp köti össze, 40 kilométerre van a legközelebbi híd.

Új, 2×1 sávos, autós- és gyalogosforgalmat is lebonyolító Tisza-hidat alakíthatnak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Először a Tiszamogyoróst és Lónyát összekötő átkelő kialakításához szükséges környezeti hatástanulmány és a híd tanulmányterve készül el.

 

A híd tervezett építési helyszíne

A beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. projektjeként, a 4113. számozású összekötőút 4+023 km szelvényében valósulhat meg. Az átkelő becsült hossza 200 méter lesz, ortotróp lemezes acélhídként tervezik megvalósítani, 70 km/h-s haladási sebességgel.

 

Korábban pontonhíd kötötte össze Lónyát Tiszamogyoróssal

A két északkelet-magyarországi települést a rendszerváltás után pontonhíddal kötötték össze, mivel a legközelebbi tiszai átkelő mintegy 4 kilométerre található, azonban ezt 2007 után elbontották. Azóta csak a lassabb és kisebb teherbírású komppal lehet átkelni a helyszínen a Tiszán.
(magyarepitok.hu)

Javul az egészségügy állapota – Jövőre tovább csökken a műtétre várok száma – Íme a számok

A libsik bánatára: Megújul a jáki templom