in ,

Stabil agyf*sz az ellenzéknél – „A zűrzavar folytatása az, ami az ellenzéki oldalon folyik”

Galló Béla politológus tűpontos látleletet adott az ellenzék jelenlegi állapotáról.

 

Galló Béla az M1 Ma Reggel című műsorában vette górcső alá az ellenzék jelenlegi helyzetét. Kiemelte a május elseji majálist, hiszen hagyományosan ez a hazai baloldal legnagyobb rendezvénye, a 2018-as választási vereség azonban az idei visszafogott ünneplésen is meglátszott.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

A Jobbik pénzhiány miatt mondta le a majálisozást, a DK pedig sehogy sem emlékezett meg a munka ünnepéről. Az MSZP a Városligetben ünnepelt, de beszédet senki nem mondott.

A csendes május elseje azt mutatja, hogy az ellenzéki pártok még mindig a választási vereséget dolgozzák fel. Galló Béla hozzátette: a választások óta egy hónap sem telt el és minden ellenzéki párt a „saját egérútját keresi”, továbbá a civilek „fenyegetése” is nyomja őket.

A jelenlegi ellenzéki politizálásról a politológus azt mondta: az a zűrzavar folytatása.

A fenti tézist többek között azon viták igazolják, hogy nem is kellene az ellenzéki képviselőknek bemenni a parlamentbe, hiszen ez egy olyan választás volt, amellyel ők nem elégedettek. Azzal, hogy mégiscsak részt vesznek az országgyűlés munkájában, csak legitimálják a választást.

Az ellenzéki oldal szemmel láthatóan nem találja a kormány sikerének a titkát, és felületes elemzésekbe menekülnek, a kérdés csak az a szakértő szerint, hogy meddig lesz ez így.

Galló Béla az LMP-n belüli személyi harcokról azt mondta: nemhogy a Fidesz leváltásához nem tudtak hozzászólni, de az ellenzéken belül sem jelentenek alternatívát. A Jobbik szintén nehéz helyzetben van a politológus szerint, mert bár a legerősebb ellenzéki párt, azonban a „néppártosodás” miatt identitásválságba kerültek. Galló Béla szerint beszédes, hogy Vona Gábor mennyire kivonja magát a párt választások utáni életéből – összegzi a politológus szavait a Híradó.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

A libsi média új ellenséget talált magának – A célpont: Kásler Miklós – A mindenszo.hu kiáll Kásler Miklós mellett!

Mi van?!? – Kordont bont a Lyobbik