in ,

Skrabski Fruzsina: nagyon régóta fáj az az igazságtalanság, amit a Budaházy-ügy jelent!

2006 lelkületét csak az érti, aki akkor élt. Terror volt, igen.

„Legyen 2023 a Béke Éve! Van nekünk egy belső háborúnk, 16 éve fájó, fekélyes seb, amit jó lenne végre meggyógyítani! Az, hogy Magyarországon nem működik az igazságszolgáltatás – evidenciaként szokás kijelenteni, mondta ezt már sok politikai vezető, véleményvezér.

Most azonban a mi bátor köztársasági elnökünk, Novák Katalin írta a közleményében, hogy »az úgynevezett Budaházy-ügy is rámutat arra, hogy a bírósági eljárások ésszerűtlen elhúzódása elfogadhatatlan, és sérti az emberek igazságérzetét«.

Kegyelmet adott hét vádlottnak.

Nagyon régóta fáj az az igazságtalanság, amit a Budaházy-ügy jelent! A mi 2006-unkat, ami az egyik közös, nemzeti tragédiánk, sehogy se tudja a magyar igazságszolgáltatás helyretenni.

Gyurcsány kineveti az áldozatot, Nagy Lászlót, aki csak egy bocsánatkérésre várt és most, ötvenévesen temetjük…

Közben Budaházy György épp hogy kikerült a börtönből és most is háziőrizetben töltötte a Karácsonyt. Erről szólt az elmúlt 16 éve: tárgyalások, börtön. A gyerekei így nőttek fel, sokszor apa nélkül, a feleségének kellett eltartani a családot.

Senki nem tudja jóvátenni ezt a szenvedést, amit átéltek, a többi vádlottal együtt, de legalább le kellene zárni a tárgyalásokat és végre békében élni!

A vád teljesen abszurd!

2006 lelkületét csak az érti, aki akkor élt, akinek a barátai áldozatokká váltak. Akkor az életedet féltetted, mert meglőttek az utcán, betegre vertek, ha sétáltál, kórházba nem mertél menni, mert kiadtak vérzőfejjel a rendőrségnek. Terror volt, igen.

Akkor sokan, én is, mindenféle földalatti szervezkedésbe kezdtünk, hiszen a legális igazságszolgáltatás nem működött. Az áldozatotkat tették előzetesbe, nem a tetteseket. Mindenkinek hazudtak, hamistanúztak a rendőrök, a miniszterelnök pedig bátorította őket erre, a főpolgármester kitüntette a rendőrfőnököt. Budaházy vezéralakja volt az ellenállásnak: hidakat zárt le, szónokolt, leverte a címert a szovjet szörnyemlékműről.

Nem tudom, hogy gyújtott-e fel lábtörlőket – ez a legsúlyosabb vád ellene. Ha felgyújtotta, az nem szép, de régesrég megbűnhődte, leülte ezt a tettét.

Ez nem terrorizmus, ez az előbb felvázolt, valódi Gyurcsány-terror elleni kétségbeesett tiltakozás egyik kilengése. Akkor én is dobáltam volna mindent, ha nagy vagyok és erős, a nehezen kivívott szabadságunkat nem akartam senkinek odaadni.

Szerencsére még leválthatóak voltak, azóta is le vannak váltva, a szörnyalak, Gyurcsánnyal együtt. (Erős szavak tudom, de azt az embert, aki sok ember haláláért, megnyomorításáért felelős, nem tudom máshogy hívni.)

Sajnos a tettesek eljárás nélkül röhögnek és hazudnak. Ez van, nagyon szomorú!

Budaházyt csak mint újságíró ismerem, voltam bent nála a börtönben interjúzni, ahogy a feleségével, húgával és édesanyjával is sokszor beszéltem. Bátor, tisztességes emberek. Kedves honfitársaink, akik nagyon régóta szenvednek igazságtalanul.

Remélem mihamarabb megszüntetik ellenük az eljárást és elkezdhetik tisztes, boldog életüket, amit már réges-rég megérdemelnének!!”

 

– írja Skrabski Fruzsina.

 

 

Bayer Zsolt nekiment TGM-nek, aki szerint „Orbán nem számít” – Ezt válaszolta Bayer

Mondtuk, hogy Feri a főnök – A Párbeszéd egyik alapítója is a DK-ban folytatja