in ,

SÉRTŐDŐS – Merkel kivonult a Bundestag üléséről, amikor a menekült politikáját bírálták

Kivonult Mutti

A német kancellár, Angela Merkel már annyira nem bírja, ha a migránsbetelepítő politikája miatt bírálják, hogy – eddig példátlan módon – csütörtökön kivonult a német parlament, a Bundestag plenáris üléséről, amikor az AfD vezetője azért kritizálta őt, minden áron a kötelező kvótarendszer bevezetését erőlteti az EU-ban.

Angela Merkel akkor hagyta el látványosan a parlament csütörtöki ülését, amikor a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt egyik vezetője elkezdte kritizálni a német kancellárt azért, mert az továbbra is támogatja EU menekültelosztási rendszerének támogatását.

Fotó: AFP

A videofelvételen 1:58-nál látható az, ahogy Merkel asszony kivonul a német törvényhozás üléséről.

Merkelnek minden bizonnyal az AfD egyik társalapítójának, Alexander Gaulandnak az a megjegyzése sem tetszett, amelyben arra kérte a kancellárt, hogy ne erőltesse az EU-ra a menekültkvótákat.

Az országok maguk akarják eldönteni, kit engednek be. Nincs olyan nemzeti kötelezettség, ami előírná a multikulturalizmust”

– mondta Gauland.

Angela Merkel kivonulása feltehetően nem önmagában az ellene megfogalmazott kritikának volt a következménye, hanem sokkal inkább annak a ténynek, hogy – a német belpolitikában földrengésszerű változást jelentő módon – a napokban az AfD támogatottsága megelőzte az SPD-t a felmérésekben.

Fotó: AFP

 

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Le Figaro: Orbán keresztes lovagként küzd Soros birodalma ellen

HOPPÁ! – Az osztrák kancellár Moszkvában meglátogatja Putyint – Lesz sivalkodás