in ,

Sebastian Kurz szerint a bevándorlás kezeléséről kipattant koalíciós vita miatt tovább súlyosbodhat a migrációs válság Németországban

Ausztria a migrációs válság súlyosbodásával számol

Sebastian Kurz szerint a bevándorlás kezeléséről kipattant koalíciós vita miatt tovább súlyosbodhat a migrációs válság Németországban.

 

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője szerint fel kell készülni arra, hogy – Németországból kiindulva – Európában mindenhol meg fogják erősíteni a nemzeti határok őrizetét.

Kurz ismételten hangsúlyozta, hogy a németországi belvitába nem akar beavatkozni, ugyanakkor keményen támadta Angela Merkel német kancellár eddigi menekültpolitikáját. Kurz szerint amiatt, hogy ma újra van határellenőrzés Ausztria és Bajorország, Magyarország és Ausztria, illetve Olaszország és Ausztria között, ugyanazok a személyek hibáztathatók: akik 2015-ben megnyitották a határokat a bevándorlók áradata előtt.

Sebastian Kurz elmondta: a bevándorlás kérdése az egyik legfontosabb téma a linzi együttes ülésen, amelyet a bécsi kormány a bajor tartományi kabinettel együtt tart. Markus Söder bajor miniszterelnök úgy vélekedett a tanácskozás kezdete előtt: Bajorországnak és Ausztriának azonos a meggyőződése és a hozzáállása.

Fotó: AFP

Habár Európa a világra nyitott kontinens, mégis külső határainak erősebb védelmére és a bevándorlás korlátozására lenne szükség. Olyan helyzetekben is európai szintű intézkedéseket hozunk, amikor pedig a nemzeti előírások is jó irányt mutathatnának”

– mondta Söder.

Az osztrák kancellár megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint még ezen a héten megtartják a migrációs kérdésekkel foglalkozó csúcsszintű megbeszélést a német kancellárral és más uniós kormányfőkkel.

Sajtóinformációk szerint vasárnap délután Brüsszelben kerül sor a „minicsúcsra”, amelyen hét uniós tagállam – Németország, Ausztria, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Görögország és Bulgária – vezetője tanácskozik majd Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével az illegális bevándorlásról, a dublini egyezmény megerősítéséről és az EU külső határvédelmi ügynökségéről – összegzi az MTI.

A német kormánykoalíció fenntartása érdekében Angela Merkel igyekszik teljesíteni a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) által adott kéthetes ultimátumot, és azon fáradozik, hogy a jövő heti uniós csúcstalálkozóig legalább egy kezdetleges „európai megoldást” találjon a menekültválság kezelésére kétoldalú menekültátvételi egyezmények útján.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

REMÉNY – Ő a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

Az agynéma, torz Perjés Zoltán szerint nincsen sajtószabadság – Mindezt a sajtóban jelentette be